Log ind

Akademiarrangement var en stor succes

Akademi |7. januar 2018 |
Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk

Søndag eftermiddag stod for 108 akademispillere samt 108 forældre i OB’s tegn. Odense Boldklubs Akademi afholdt nemlig et fællesarrangement for hele akademiet. Det foregik hos Gislev Rejser i Ringe, og det var en spændende dag, hvor tre tidligere OB-spilllere ligeledes kom forbi og gav tips og tricks til de unge drenge.

Først startede det ud med et par ord fra Tonny Hermansen om den sæson, der venter for de unge OB-spillere. Der venter internationale turneringer for alle ungdomsholdene fra U12 – U19, ligesom sidste års succesfulde træningslejr i Vildbjerg bliver gentaget i slutningen af juli måned.

Dernæst gik Kenneth Phillipsen på. Han er mentalcoach og skoleansvarlig i OB, så det var naturligvis de ting, han havde fokus på. Eksempelvis i forhold til den planlægning der skal til, for at man både kan være akademispiller og studerende på samme tid, da det er to ting, der begge kræver mange timer, men samtidig to ting der kræves, hvis man vil være akademispiller i OB.

Så var det tid til en kaffepause, inden der kom besøg fra tre tidligere OB-spillere og to forfattere. Den ene forfatter var Martin Davidsen, der er vært på ”Stemmer fra Ådalen”, der er en podcast om OB, og han var ordstyrer i den næste del af arrangementet.

Først var det i en snak med Peter Borberg om klubhistorien, og om hvad OB er for en klub, samt hvad der kendetegner OB. Peter Borberg er en af de to forfattere til bogen ”De stribede fra Fyn”, så han har om nogen styr på den stribede klubhistorie.

Efter en snak med dem skulle vi have de tidligere spillere på banen. I dagens anledning var Lars Jacobsen, Thomas Helveg og Kim Ziegler alle kommet til Ringe, for at berige de unge spillere med nogle af deres erfaringer. De snakkede om de ting, de gik igennem som ungdomsspillere, og de forklarede, hvad de havde gjort for at kunne nå hele vejen til førsteholdet i OB.

Det var både spændende og inspirerende, og der var også plads til flere anekdoter og historier fortalt af de tre tidligere spillere. Herefter fik OB’s T+-træner, Max Johansen ordet. Han fortalte om de værdier, der arbejdes med i OB, og udover bare at have et par værdiord, så er der også en forklaring til dem, som han gik i dybden med foran forældre og spillere, så de alle ved, hvad der forventes af dem i OB.

Til sidst var det tid til at se lidt film for de 216 deltagere. Jacob Buus, Mikkel Desler, Jens Jakob Thomasen, Mathias Greve og Julius Eskesen fortalte i filmen om deres ungdomstid i Ådalen. Hvad var det sjoveste, det sværeste, og hvorfor var det dem, der gik hele vejen op i førsteholdstruppen? Alle lyttede ivrigt til de fem Alka Superligaspilleres fortællinger, inden der blev sagt tak for i dag til alle de fremmødte fra talentchef, Tonny Hermansen.

- Du skal ikke spørge om, hvad OB kan gøre for dig, men om hvad du kan gøre for OB.Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd