Sammen for klubben.
For byen. For altid

Allan Hansen - mest scorende OB-spiller

Husker du? |1977 |

Allan Hansen. Kender man lidt til OB-historien, er det svært ikke at tænke på sidste halvdel af 1970’erne og første halvdel af 1980’erne, uden at se billedet af Allan Hansen for sig, i stramt siddende OB-trøje og med 70’er-frisure. Hansen er i samme kaliber som andre legendariske OB-profiler fra samme æra som træner Richard Møller Nielsen, Lars Høgh, Per Bartram og Vilhelm Munk Nielsen. Men listen kunne være meget længere.

Allan Hansen hører til de helt store OB’ere. 355 kampe placerer ham på 4.pladsen over spillere med flest kampe i stribet, kun bag Lars Høgh, Steen Nedergaard og Michael Hemmingsen. På en anden liste ligger Hansen dog nummer ét, snart 30 år efter sin storhedstid i OB – topscorerlisten. 130 mål har ingen kunnet slå før eller siden, og nummer to på listen er i øvrigt holdkammeraten og en anden legendarisk OB-spiller, Per Bartram, med 123 scoringer. På tredjepladsen finder man en mere nutidig OB-helt, kanonkongen Mwape Miti med 109 mål.

I mesterskabssæsonen 1977 er Hansen én af de vigtigste brikker på holdet, og kåres som årets fodboldspiller i Danmark. Sæsonen 1978 er dog en brydningstid i OB og i dansk fodbold som helhed. Der indføres professionel fodbold i Danmark, og som forsvarende mestre står OB med gode kort på hånden, og således sikrer man sig en stor sponsorkontrakt med Spritfabrikkerne. Til gengæld har det store udland fået øjnene op for topscorer Hansen, som fortsætter i tyske Tennis Borussia Berlin. Hans plads overtages af John Eriksen, alle tiders danske topscorer i Europa.

Det bliver til tre år i det tyske, inden Hansen vender hjem til Danmark og OB – og endnu en kåring som Årets Fodboldspiller i Danmark i 1981 efter 28 mål i 30 kampe. OB vinder som bekendt endnu engang mesterskabet i 1982. Da turneringen dengang var vendt om, var Hansen dog ikke i stribet, da mesterskabspokalen kunne løftes i Bolbro. Hansen drager nemlig endnu engang til nabolandet mod syd og Hamburger SV i sommeren 1982, og klubben vinder Europa Cuppen for Mesterhold 1983 – dog uden Hansen på holdet i finalen mod Juventus. Efter opholdet i Hamburg, pakker Hansen igen kufferterne og drager mod Odense og OB. Her bliver han og er en del af holdet indtil 1988, hvor alle tiders OB-topscorer kan lægge støvlerne med de mange mål på hylden.


Skrevet af Morten Oestermann