Sammen for klubben.
For byen. For altid

Anders Madsen - Min historie

Din historie |6. januar 2012 |
Holdbillede af det hold der blev trænet af Lars Bo Larsen fra mikroput til drengeårene. Anders er nummer tre fra venstre nederst. Overrækkelse af sølvmedaljer på det gamle Odense Stadion. Man kan se den lave målende og den gamle måltavle i baggrunden. Forkamp til pokalfinalen mod AaB i 1993, hvor holdet spillede mod et drengehold fra AaB - tilsyneladende med en meget stor bold.

Her følger Anders' beretning om sin tid som ungdomsspiller i OB. Det er en varm historie fyldt med hjerte. Husk, at du også kan fortælle din historie om OB - send den til clubob@ob.dk

Mit første mode med Ådalen falder sammen med 100-års jubilæet i 1987. Jeg er på det tidspunkt 5 år gammel, og er netop startet som mikroput. De næste 10 år er klubben en fast del af mit liv, og jeg tror at det er stemningen i Ådalen fremfor enkelte kampe, der gør at jeg stadig følger holdet.

Jeg kan huske at vi efter den første træning fik et OB-håndklæde og en lille blå vinylplade med Rock Nalles jubilæumssang, der havde koryfæer som Donnerup, Ziegler, Moseby og Høgh på kor. Afstanden mellem en anonym mikroput og divisionsholdets stjerner var ikke stor dengang. Jeg har brugt utallige timer på at hænge ind over banden til en træning på bane 1, og efter at have nærstuderet coveret på den blå vinyl, kunne jeg hurtig kende spillerne og få deres autografer. Hvis det ikke lod sig gøre på banen, var der heldigvis gode muligheder for at det kunne lade sig gøre i restauranten på 1.sal i klubhuset. Jeg ved ikke, hvordan det ser ud idag, men dengang trak Ralfs biksemad alle til huse. Uanset hvor i OB-hierarkiet man hørte hjemme. 

Lars Bo Larsen
Som lilleput og drengespiller var jeg så heldig at have Lars Bo som træner. Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, hvor meget Lars har betydet for klubben udaftil, men jeg kan forsikre om at han også lagde mange kræfter i amatørafdelingen. Mange flere kræfter end nogen kunne forvente. Sammen med vores holdleder, Bent, kørte han os rundt til fynske forstæder, hvor modstanderne af en eller anden grund altid var et hoved højere, to skuldre bredere og meget motiverede for at slå OB. Bent stod på sidelinjen og røg mens Lars dirigerede slagets gang og (vigtigtst af alt) overvejede hvem der skulle have den eftertragtede pakke müsli, som var præmien til kampens spiller. Man kan sige uendeligt mange gode ting om Lars, men hans største fortjeneste var, at han formåede at fastholde et princip om at fodbold er en leg, hvor man bygger kammaratskaber i en tid hvor amatørafdelingen i OB på mange måder blev stømlignet til at skabe talenter.

Mine 10 år i klubben faldt naturligvis også sammen med mange store oplevelser på stadion. Mesterskabet i 1989 var den første succes, kampen mod Madrid i 1990 var min første europæiske kamp, lokalopgørene mod 1909´erne kan stadig ikke matches af nogen andre lokalopgør, kampene i Europa i 1994 er stadig lidt uforstålige at tænke tilbage på, og jeg glemmer heller aldrig stoltheden ved at spille forkamp til pokalfinalen i 1993 eller de gange, jeg har været bolddreng.

Det er 25 år siden, jeg først satte mine fødder i Ådalen og selvom det er mange år siden, jeg sidst har været der, løber jeg altid forbi bane 1, når jeg er hjemme, og jeg tager stadig den blå vinyl op af det lille blegnede cover, når jeg har lyst til at tænke tilbage på Ådalen i 90´erne. Det er mit OB.

Tillykke med de 125!

Anders Madsen


Skrevet af Morten Oestermann