Sammen for klubben.
For byen. For altid

Den første

Husker du? |1942 |
Svend Jørgen Hansen

Svend Jørgen Hansen blev i 1942 OB’s allerførste landsholdsspiller, da han blev udtaget til en kamp mod ingen andre end arvefjenden Sverige.

Hansen trådte sine ungdomsstøvler i Munke Mose, og debuterede allerede som 15-årig som senior over en periode fra 1937 til 1950 – en periode, hvor Hansen leverede 88 stribede mål.

Så ventede udlandet, nærmere bestemt Italien og Atalanta, hvor den fynske angriber scorede 13 mål i 70 kampe. Senere fik ligeledes italienske Pro Patria glæde af manden fra Broby, om end det ikke blev til scoringer i de 13 kampe for klubben.

Hansen var en del af det legendariske OB-hold, der gik hele vejen fra 3. til 1. division efter den forsmædelige placering i 3. division efter Anden Verdenskrig.

Hansen var med fra begyndelsen af det lange, seje træk. Hansen blev topscorer i 3. division i sæsonen 1945/46 med hele 28 mål i 18 kampe. En præstation, der alene viser, at Hansen og OB ikke hørte til i 3.division. Med Hansens mange mål og under ledelse af den ligeså legendariske trænerskikkelse Harry Conradsen, rykkede OB med rekordfart tilbage til 1.division.

Det blev blot til to landskampe for Svend Jørgen Hansen – og pudsigt nok faldt de med syv års mellemrum. Begge kampe blev tabt 1-2, men Svend Jørgen Hansen nåede også at vise sin målnæse i den rød-hvide trøje, da han scorede Danmarks mål mod Holland i 1949.


Skrevet af Morten Skov