Log ind

Diarra kender kulden

Alka Superliga |17. januar 2013 |
(Foto: Erik Kempf)

Mohammed Diarra er ikke fremmed for de kolde omgivelser, han og holdkammeraterne træner i for tiden. Også i sin tid i Paris oplevede den unge midtbanespiller kulde og snedækkede baner, og han har lært at tage sine forholdsregler.

- Jeg har det godt nok med at træne under de betingelser, for jeg er ikke ubekendt med forholdene. Selv i Paris havde vi somme tider sne og frost, så jeg har prøvet det før, selv om det ikke har været helt så voldsomt som her. Det gør det dog svært at træne fornuftigt, uanset om vi taler om at spille fodbold, løbetræne eller træne styrke på banen. Og man skal hele tiden være lidt ekstra på vagt overfor faresignaler med hensyn til skader, når det er koldt, siger den fransk-guineanske spiller.

For at forebygge og formindske risikoen for eventuelle skader på grund af kulden, har han for længst lært at forberede sig på at skulle ud og træne i frostgrader, og hver træningsdag indleder han med at sætte sig på en af motionscyklerne i behandlerrummet ved siden af omklædningsrummet på OB’s anlæg.

- Jeg cykler på motionscyklen i omkring 15 minutter for at opvarme muskulaturen og kroppen, og derefter sørger jeg for at få masseret noget varmecreme ind i kroppen, så risikoen for en skade bliver mindre. Jeg vil gøre det lettere for mig selv at komme i gang med at træne og ikke bruge tid på at få varmen i kroppen, når vi kommer ud på træningsbanen, fortæller Mohammed Diarra, der fokuserer meget på at få formen på plads før den kommende halvsæson.

- Jeg løber meget for at komme i form til at spille på midtbanen eller i forsvaret. Det er vigtigt for mig at være i god form, så jeg kan yde mit bedste på den plads, jeg skal spille, når kampene begynder igen. Derfor er det vigtigt for mig at løbe meget og opbygge formen her i opstarten, siger Mohammed Diarra, der ser tilbage på sit første halve år i OB med en vis tilfredshed.

- Det har egentlig været OK. Der har været både op- og nedture, men sådan var det også i Paris. Det har jeg ikke problemer med, jeg kæmper videre for at gøre det så godt som muligt, slutter Mohammed Diarra, inden han trækker huen godt ned over ørene og begiver sig ud i kulden.


Skrevet af Asger Torning

EmediateAd