Log ind

Edmundsson vil frem over stepperne mod Hobro

Alka Superliga |22. november 2017 |
(Foto: Anja Ankerstjerne)

Vi nærmer os så småt enden på efterårssæsonen. OB har tre kampe tilbage inden den står på vinterpause. Det er ti kampe fra at have afsluttet grundspillet i Alka Superligaen og konturerne af, hvordan holdene fordeler sig, er så småt ved at være synlige. Og så alligevel ikke. Selvom Brøndby og FC Midtjylland har slået et lille hul til forfølgerne i mesterskabskampen og Helsingør i bunden har tabt fire ud af de sidste fem kampe er midten af tabellen en åben slagudveksling, hvor seks point adskiller nummer fem fra nummer 11.

I sidste uge gjaldt det Horsens og på søndag er det så Hobro, der kommer på besøg på EWII Park til endnu en vigtig kamp om at holde håbet om top seks i live. Jóan Símon Edmundsson tror på, at kampen mod Hobro-mandskabet bliver en mere åben affære end sidste uges 0-0 kamp mod Den Gule Fare.

- Jeg tror, at det bliver en kamp, hvor vi skal frem over stepperne. Vi skal vise, at vi kan lave mål og samtidig give publikum en god kamp. Hobro er et godt hold, som har gode resultater med sig og ligger godt i tabellen. Jeg tror på, at det bliver en åben kamp, hvor vi kan spille mere og være mere direkte i vores omstillinger end i Horsens, hvor vi ikke udnyttede dem godt nok.

Selvom det taktiske sigtekorn endnu ikke er skarpt indstillet på weekendens opgør har Edmundsson allerede nu en ide om, hvordan Striberne skal forsøge at løse den offensive opgave mod et forsvar, der kun har lukket 18 mål ind i de foreløbigt 16 spillede kampe.

- Jeg tror, at Kent nok skal lægge en god gameplan, men umiddelbart synes jeg, at vi har nogle gode mellemrumsspillere, som forhåbentlig kan finde pladsen. Vi skal også forsøge at spille bag om deres forsvar, fordi de måske ikke har de hurtigste spillere i verden, men uanset hvad kræver det en gennemført god præstation, hvis vi skal vinde.

Udover at have lukket tredjefærrest mål ind i Alka Superligaen har Hobro også scoret 24 kasser. En stor del af dem skal tilskrives Pål Alexander Kirkevold, der 13 gange har fået læderet over stregen og det er naturligvis også en spiller, som Jóan Edmundsson fremhæver, når man spørger ind til modstanderholdets styrker.  

- De har jo en Kirkevold, der er dygtig til at sparke den ind. Men også en Antipas, som er hurtig og samtidig er dygtig til at sætte en mand af og jeg synes faktisk at de har et godt hold, der har gjort det godt og derfor skal vi også være opmærksomme på det meste.

Færingen kalder kampen for vigtig, men pointerer samtidig, at Alka Superligaen er enormt tæt og at man hverken kan under- eller overspille betydningen af nogle kampe.  

- Det er en meget vigtig kamp, men det er alle kampe. Superligaen er så tæt og mange hold ligger tæt på hinanden så alle kampe er lige vigtige.

Opgøret fløjtes i gang på EWII Park søndag med kick-off kl. 14.00. 


Skrevet af Kim Gavnbo

EmediateAd