Log ind

Fætre og holdkammerater

Alka Superliga |23. august 2012 |
(Foto: Erik Kempf)

Det er set før, at familiemedlemmer spiller på samme fodboldhold, og i mandag aftens kamp mod SønderjyskE skete det igen, da Jacob Schoop og Mads Toppel gik på banen sammen for OB.

Efter kampen kommenterede Jacob Schoop oplevelsen på følgende måde i de sociale medier: Vigtig sejr! Stolt af, at min fætter og jeg for første gang nogensinde var i startopstillingen sammen! #KæmpeMilepæl.

Den historie var for god til at overse, så ob.dk satte de to fætre stævne efter tordagstræningen og bad dem fortælle om oplevelsen.

Jacob Schoop lægger ud med at fortælle hvorfor han skrev, som han skrev.

- Når vi har været samlet i familien efter jeg kom til OB, vi altid har snakket om, at det kunne være sjovt at spille en kamp sammen. Og så snakkede Mads og jeg i ugen op til kampen om, at det kunne være fedt at få lov til at starte kampen sammen. Det var sgu helt sjovt at prøve, glæder Jacob Schoop sig, da han tænkte tilbage på oplevelsen.

Hans fætter, Mads Toppel, deler Jacob Schoops opfattelse.

- Det var jo kæmpestort. Jeg kan huske Jacob fra han var helt lille og vi spillede fodbold ude i haven. Vi havde et rigtigt nært forhold dengang, og det har vi stadigvæk. Dengang tænkte man ikke over sådan noget, men da Jacob kom til OB snakkede vi lidt om, at det kunne være sjovt, og da det skete i en rigtig kamp og vi begge startede inde, var det jo fantastisk.

- Og så med en sejr oven i købet. Det kunne ikke være større, tilføjer Jacob Schoop med et smil.

Hvordan er det så at spille sammen med et familiemedlem? Det giver Jacob Schoop et indblik i.

- I starten var det sjovt, men nu har man vænnet sig til, at det er min fætter, der står dernede. Nu tænker jeg bare, at det er en keeper, og så er det sjovt bagefter. Jeg kan godt blive ekstra glad, når han laver nogle gode ting, og hvis han laver knap så gode ting, ved jeg, han laver noget godt lige efter.

- Man tænkte ikke så meget over det under selve kampen, men før kampen var det fantastisk, og da vi gik på banen var det også meget sjovt. Efter kampen var det også helt fantastisk, især med en sejr. Hvis vi ikke gør det ordentligt, skal vi nok sige det til hinanden, da er Jacob jo en spiller som alle andre, tilføjede Mads Toppel.

Alligevel spiller familieforholdet positivt ind på arbejdspladsen. De to fætre søger hinandens opbakning, hvis der er behov for støtte.

- Hvis jeg har brug for opbakning, vil jeg nok søge den hos Mads, men på banen er vi bare spillere som alle andre, siger Jacob Schoop.

- Lige da Jacob kom til klubben holdt jeg et ekstra godt øje med ham, for at være sikker på, han kom godt ind i det hele. Og jeg vil gøre alt for, at Jacob kommer så langt som muligt, det kunne være rigtigt fedt, og han er jo god, siger Mads Toppel og giver derved et eksempel på familiebåndende.

De to kan komme i den situation, at de skal spille sammen igen på søndag mod AaB. Hvis det sker, vil det atter være en stor ting for de to fætre.

- Det vil være lige så specielt som første gang, hvis det sker, siger Mads Toppel om den situation, og han bliver bakket op af Jacob Schoop:

- Man går ud på banen sammen og ved, at der er to fra familien og ved, at min mormor og Mads’ farmor sidder derhjemme og ser med og sikkert er rigtigt stolt. Det er noget specielt, men når kampen først er i gang, er det en kamp som alle andre.

- Men der bliver noget at snakke om ved næste familiekomsammen, afrunder Mads Toppel, mens Jacob Schoop nikker samtykkende.

Kom på TRE-FOR Park søndag kl. 17.00 og se, om de to fætre igen får muligheden for at gå på banen på samme hold til kampen mod AaB.


Skrevet af Asger Torning

EmediateAd