Log ind

Farvel med blødende hjerte

Nyt fra truppen |22. maj 2008 |
Bechara Oliveira jubler over sit mål til 2-1 i pokalfinalen 2007 (Foto: Erik Kempf)
Når OB’s SAS Ligatrup slutter sæson af i Aalborg lørdag, betyder et farvel til en brasilianer, der for altid har skrevet sig ind i OB’s klubhistorie.

Bechara Oliveira kaldes af nogle tilhængere Thunderboot på grund af hans kraftfulde og finurlige langskud, der ofte har givet pote for OB. Klart på nethinden står bl.a. et langskudsmål imod Llanelli AFC i returkampen imod det walisiske hold i UEFA Cuppen i 2006. Men det var et mål scoret på hovedstød, der skrev Bechara ind i klubhistorien: Sejrsmålet i pokalfinalen 2007 imod FC København i Parken.

– Jeg scorede det sidste mål i pokalfinalen, og det betyder meget for mig at jeg indskrev mig i klubbens historie.

Bechara fortæller at han har været glad for at være i OB, og det er med blødende hjerte, han forlader klubben efter to sæsoner:

– Jeg kan huske da jeg snakkede med Bruce Rioch og Uffe Pedersen første gang. Det var en stor udfordring for mig, for det var første gang jeg spillede i Danmark. Fodbold var meget anderledes her: Der er mere kontakt og det er mere fysisk betonet. Men jeg trænede så hårdt for at kunne spille godt og score mange mål for klubben. Jeg vil huske min tid her i Odense resten af mit liv, forsikrer Bechara vemodigt.

Han peger på to højdepunkter i sin tid i klubben. Det ene er den ovennævnte pokalfinale, det andet er UEFA Cupkampene imod Hertha Berlin i 2006.

– Det var ikke kun et højdepunkt for mig, men for hele truppen. Det var en vigtig kamp for os i bestræbelserne på at kvalificere os til UEFA Cuppen og jeg scorede, husker Bechara og refererer til kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Cuppen, som OB nåede blandt andet på et mål af Bechara på det Olympiske Stadion i Berlin. Målet sikrede OB uafgjort, og så kunne han og holdkammeraterne sikre sig deltagelsen i gruppespillet via en flot 1-0 sejr på hjemmebane i returkampen.

Becharas fodboldfremtid ligger udenfor OB og Odense. Det har han nu accepteret, men han er lidt trist ved tanken om at skulle forlade klubben og byen.

– Jeg hare boet her i Odense i to år nu, og jeg har fået mange venner og brødre i byen. Jeg er så tilfreds her, men i fodbold er det nødvendigt at sige ”tak” og ”vi ses”; aldrig sige ”farvel” for fodbold er en forretning og jeg kender ikke min fremtid. Måske kommer jeg tilbage en dag og slutter min karriere her. Jeg vil gerne sige ”tak gutter – tak for alt og til alle: Klubben, sponsorerne, trænerne Michael Hemmingsen, Bruce Rioch og Lars Olsen, spillerne, fansene”. Jeg vil aldrig glemme min tid her, siger den sympatiske brasilianer, der glæder sig hver gang tilhængerne synger hans navn på tribunerne.

– Jeg bliver så glad, hver gang tilhængerne siger ”hej Bech, vi savner dig” men sådan er fodbold. Nu skal jeg til Vejle, men jeg vi aldrig glemme denne klub. Den er altid herinde, forsikrer Bechara og banker sig sigende på brystet af trøjen hvor hjertet og OB’s klublogo sidder.

Den aktuelle sæson er desværre ikke gået så godt for Bechara, hvilket han erkender.

– Jeg har ikke spillet så godt i denne sæson. Det er et stort problem for mig at jeg ikke har spillet fodbold 100 %, som jeg ved, jeg kan. Jeg har været skadet tre gange; to gange har jeg haft fibersprængninger og min ryg har heller ikke haft det for godt. Det har ikke været helt nemt at spille fodbold, men sådan er livet. Jeg tror på at min næste udfordring ligger i Vejle. Jeg kan forhåbentlig komme til at spille fodbold igen 100 % og score mange mål. Det er en ny, stor udfordring for mig: Jeg skal møde nye venner, score mål og spille godt igen. Men jeg tror på mig selv og på Gud, slutter Bechara, formentlig for sidste gang i en OB-trøje.

Skrevet af Asger Torning

EmediateAd