Log ind

FC Basel køber Daniel Høegh

Nyt fra OB |2. juni 2015 |

OB har solgt forsvarsspilleren Daniel Høegh til den schweiziske storklub FC Basel. Høegh har været i OB i hele sin ungdoms- og seniorkarriere, og den 24-årige fynbo har underskrevet en 4-årig aftale med schweizerne.

De seneste 11 år har Daniel Høegh haft sin daglige gang på OB's træningsanlæg i Ådalen. Først som ungdomsspiller og i de seneste fem år som fast bestanddel af OB's ligatrup. Trods sine 24 år har han spillet 117 førsteholdskampe i stribet, og i den seneste periode har han fungeret som viceanfører.

- Der er ingen tvivl om, at Daniel er en spiller med et kæmpe klubhjerte. Han har udviklet sig enormt, og i dette forår har han haft en stor andel i, at vores defensiv er blevet stabiliseret, for han har spillet på et højt niveau. Det har givet interesse for ham fra forskellige klubber, og vi er meget stolte over, at han skifter til en fantastisk klub som FC Basel. Han har været i OB siden han var 13 år gammel, og det er en rigtig god følelse, at vi kan sende en af vores egne spillere afsted til en klub, der efterhånden er blevet en fast del af Champions League, siger sportsdirektør Jesper Hansen og fortsætter:

- Samtidig kommer vi til at savne ham hos os, for han har både i gode og mindre gode tider været en person, som både trænere, holdkammerater, fans og alle andre omkring OB har kunnet regne med. Han har grebet sin karriere yderst professionelt an, og det er også en af årsagerne til, at han er blevet interessant for en storklub som FC Basel. Vi under ham de store udfordringer og oplevelser, han får i Schweiz, og jeg er sikker på, at han har kvaliteterne til at løse dem - både fodboldmæssigt og menneskeligt.

Daniel Høegh glæder sig til det store spring, det bliver at skifte til den schweiziske storklub.

- Det er en fantastisk mulighed, der er opstået, og timingen virker rigtig. Jeg har været i OB i 11 år, og jeg har spillet fem fulde sæsoner i ligatruppen. Jeg har oplevet så meget med klubben, og den er alt, hvad jeg kender til. Derfor bliver det meget mærkeligt at skulle tage afsked, men min alder taget i betragtning, så er timingen helt perfekt. Det er en kæmpeklub, jeg kommer til, og jeg er er vildt spændt på at komme ud og vise endnu mere af, hvad der er i mig som fodboldspiller, siger Daniel Høegh og fortsætter:

- Det her er en mulighed, jeg ikke havde set komme for et par uger siden, og det er en mulighed, jeg ikke kan sige nej til. OB og Odense vil altid være dybt i mit hjerte, og jeg vil følge klubben så tæt som overhovedet muligt. Folk kan æde deres gamle hat på, at jeg vil være med på sidelinjen og følge, hvordan det kommer til at gå efter sommerferien med ny træner og alt det, der kommer til at ske.

Daniel Høegh debuterede for OB i 2010 og har siden spillet 117 førsteholdskampe. Det er desuden blevet til seks scoringer.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd