Log ind

Festersen: Vi skal møde Danmarks bedste hold

Alka Superliga |2. marts 2018 |
(Foto: Kent Rasmussen/ob.dk)

Onsdag blev det til tre point for striberne, da Lyngby blev sendt retur til Nordsjælland med et 3-1 nederlag. Rasmus Festersen satte det sidste søm i kisten, da han efter 88 minutter scorede direkte på frispark til 3-1, og han er selvsagt glad for sejren og målet, men armene er faldet ned igen, og der bliver set frem mod søndagens kamp.

- Som vi selv havde meldt op inden kampen, så var det selvfølgelig lidt af en nøglekamp mod Lyngby, og vi gjorde os selv en kæmpe tjeneste ved at vinde - i forhold til at være med i kampen om en plads i top 6. Nu venter der os en ny og ikke mindst svær opgave i Brøndby på søndag. Vi skal tage noget med fra Lyngby-kampen, mens vi skal smide noget helt væk, for der skal helt andre værktøjer til mod Brøndby, fortæller Festersen, inden han gør os lidt klogere på den modstand, der venter søndag.

- Brøndby er nummer et i Alka Superligaen, så det er jo det bedste hold i Danmark. De kommer med et vanvittigt genpres, og når de har bolden, spiller de opfindsom og uforudsigelig kaosfodbold, som de er kendte for. Det er en del af deres DNA at være utrolig aggressive på bolden for så at være opfindsomme og kreative i deres genpres og omstillingsdel.

Der er altså ingen tvivl om, at det bliver en svær kamp for OB, når Brøndby Stadion søndag gæstes. Brøndby har ikke tabt i de 17 seneste Alka Superligakampe, og hjemme på Brøndby Stadion har de i sæsonens 11 hjemmekampe vundet ni og spillet to uafgjort. Derudover har de hjemme en målscore på 35-10, alligevel har Festersen en idé om, hvad der skal fungere for OB, hvis Brøndby skal drilles.

- Vi skal være dygtige til at spille bolden ud af deres aggressive genpres. Derudover skal vi være dygtige til at læse dem og dæmme op for de ting, de finde på i løbet af kampen. Det er utroligt bevægelige, og de har et hav af bevægelige spillere, der kommer til at være over det hele. Som alle andre hold har de en formation på papiret, men Brøndby holder ikke den formation i løbet af kampen. Deres spillere er meget over det hele, og de løber rundt over det hele. Det skal vi være dygtige til at dække op for, og vi skal kommunikere meget på banen, når vi give en mand videre til en anden, siger Rasmus Festersen.

Som nævnt scorede Festersen onsdag mod Lyngby, men generelt har foråret været godt for Rasmus Festersen, der i de fire første kampe har lavet tre mål og en enkelt assist. Selv er han også godt tilfreds med den gode start, som han især tilskriver hans fysiske form.

- Jeg har været rigtig glad for min egen start på år 2018. Først og fremmest er jeg glad for, at jeg er fysisk fit, for det betyder alt i forhold til, hvad jeg kan bidrage med – og at jeg kan træne så hårdt, som jeg gerne vil. Jeg har rendt rundt med lidt af en hæmsko i form af en øm ankel, og det havde jeg i store dele af 2017. Nu kan jeg mærke på både mit eget humør og eget spil, at den hæmsko er væk, så jeg glæder mig til på søndag.

Kampen mellem OB og Brøndby spilles på Brøndby Stadion søndag den 4. marts, og der er kampstart 18:00.


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd