Log ind

Fortjent OB-sejr på 3-0 over Randers FC

Alka Superliga |15. april 2018 |
(Foto: Kent Rasmussen/ob.dk)

Alka Superligaen, 29. runde
Søndag 15. april, 12:00, EWII Park
OB – Randers FC 3-0 (1-0)
43. min. 1-0 Nicklas Helenius (straffespark)
47. min. 2-0 Anders K. Jacobsen
48. min. 3-0 Mathias Greve

Gule kort:
OB: 45. min. Casper Nielsen, 65. Mikkel Desler
RFC: 18. min. Nicolai Poulsen, 43. min. Kevin Conboy

OB’s holdopstilling:
Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Marco Lund, Mikkel Desler (74. min. André Rømer) - Mathias Greve (72. min. Julius Eskesen), Casper Nielsen (80. min. Mohammed Fellah), Jeppe Tverskov, Troels Kløve - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius
Bænken: Thomas Mikkelsen, Joao Pereira, André Rømer, Jens Jakob Thomasen, Julius Eskesen, Nana Welbeck, Mohammed Fellah

Randers FC’s holdopstilling:
Hannes Halldorsson - Tobias Damsgaard, Mads Agesen, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe (65. Andreas Bruhn), Joni Kauko (68. min. Frederik Lauenborg), Nicolai Poulsen, Saba Lobzhanidze - Bashkim Kadrii, Mikael Boman (80. min. Kasper Høgh)
Bænken: Frederik Due, Andreas Bruhn, Jannik Skov Hansen, Frederik Lauenborg, Jakob Johansson, Jonas Bager, Kasper Waarst Høgh

Kampens forløb:
Søndag middag tog OB på EWII Park imod Randers FC i den 29. spillerunde af Alka Superligaen. Det var den tredje runde i gruppespillet, og efter SønderjyskEs sejr på 1-0 over Lyngby om lørdagen, så var OB skubbet ned på 2. pladsen i puljen for en stund. Så der skulle jagtes en førsteplads, og med minimum et point i søndagens kamp – så ville OB også endegyldigt være sikre på at overleve i Alka Superligaen.

Første halvleg var en rodet affære, der var præget af et væld af boldtab og frispark. Det gjorde at det var meget chancefattigt. OB forsøgte sig et par gange fra kanten af feltet uden held, og efter små 20 minutters spil var Randers tæt på at komme på 1-0, da Mads Agesen stod umarkeret ved bageste stolpe på et hjørnespark. Han fik også afsluttet mod målet, men Sten Grytebust kom flot ned og parerede afslutningen.

Med fem minutter til pausen kom der så en endnu større chance. Et flot angreb af OB endte hos Mikkel Desler, der trak ind i banen fra venstre side og huggede mod kassen. Randers-forsvaret fik blokeret skuddet, men bolden havnede for fødderne af Anders K. Jacobsen, det på kanten af målfeltet tæmmede bolden og huggede mod målet, men bolden fløj direkte op på stolpen.

Tre minutter senere blev Casper Nielsen skudt afsted i dybden. Han tog kuglen til sig, og et par meter inde i straffesparksfeltet blev han nedlagt af Kevin Conboy, og Peter Munch Larsen dømte uden tøven straffespark. Nicklas Helenius tog hurtigt bolden til sig, og han var sikkerheden selv fra 11-meterpletten, og OB var foran med 1-0.

I anden halvlegs første minut var Randers lige ved at bringe balance i regnskabet. Bolden havnede for fødderne af Bashkim Kadrii inde i straffesparksfeltet. Men hans afslutning blev blokeret af Marco Lund i en ishockeyblokade – fantastisk forsvarsspil.

Minuttet efter blev Anders K. Jacobsen så sendt afsted i en omstilling, hvor OB snød Randers FC’s offsifdefælde. Det gav ham frit løb mod målet, og denne gang var sigtekornet indstillet, da han flot sparkede bolden over målmanden og over i modsatte sidenet til 2-0.

Anden halvleg var i den grad kommet i gang, og få sekunder efter scoringen til 2-0 kom OB igen på måltavlen. Igen var det på en omstilling, men hvor det før var AK, så var det i denne omgang Mathias Greve, der blev skudt afsted i dybden. Han chippede flot bolden over en fremadstormende Kannes Halldorsson, og så var OB foran med 3-0 efter 48 minutters spil.

Det tog en del af intensiteten ud af opgøret, og mens Randers forsøgte at fastholde bolden i længere perioder, så var det OB, der forsøgte at straffe gæsterne yderligere på omstillinger. De var ofte iscenesat af Ryan Johnson Laursen, der spænede op og ned langs højrekanten utallige gange.

Med 25 minutter tilbage af opgøret var Randers ved at bringe en lille smule spænding tilbage i kampen. Saba Lobzhanidze smed en flot aflevering skråt tilbage til Bashkim Kadrii, som forsøgte at sparke bolden fladt ind i det lange hjørne, men kuglen sneg sig få centimeter forbi opstanderen.

Det gav Randers mod på mere, og kort efter var både Mikael Boman og Saba Lobzhanidze faretruende overfor OB, men ikke nok til at det gav mål til kronjyderne, som nærmede sig en reducering. I den anden ende var OB til gengæld også giftige, og efter 73 minutters spil sneg Casper Nielsen sig igennem Randers-forsvaret. Han forsøgte at kringle kuglen over i det lange hjørne, men en Halldorsson i fuld længde forhindrede det, og små tyve minutter senere kunne OB-spillerne strække armene i vejret og juble med de 2.748 tilskuere over en flot sejr på 3-0 over Randers FC.

Kommentar fra Kent Nielsen:
Der var fin energi i kampen. I pausen følte vi, at vi havde både energien og ideerne, men præcisionen manglede. Det var halvpræcist og pasningerne lå et par meter skævt. Vi vidste, at kunne vi steppe op der, så ville vi få flere muligheder i anden halvleg, hvor vi så fik afgjort tingene hurtigt.

Det blev ofte til en åben slagudveksling uden for mange defensive taktiske overvejelser fra begge hold. Fra slutningen af første halvleg og en halv times tid fremad, synes jeg, vi var stærke. Vi er rigtig glade for sejren, og vi er glade for at holde nullet.

Næste kamp:
Onsdag 18. april, 18:00 Randers FC – OB, BioNutria Park Randers


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd