Sammen for klubben.
For byen. For altid

Harry Conradsen

Trænerne |1941 |

”Han var som OB’er den bedste af de bedste”.

Ordene er Knud Sechers, tidligere OB-formand og i øvrigt chefredaktør hos Fyens Stiftstidende. Sagt i forbindelse med Conradsens død i 1976. Det er flotte ord, især når man tænker på, hvor mange store skikkelser, der allerede dengang havde haft deres gang i OB. Geza Toldi, Denis Neville, Jørgen Leschly Sørensen, Svend Jørgen Hansen – og Richard Møller Nielsen, selvom mesterskaberne endnu ikke var vundet. Alligevel kan man ikke påstå, at Secher ikke havde ret. For Conradsen var én af de allerstørste.

Conradsen var én af profilerne på OB-holdet i 1920’erne. Han trådte til som træner, da tyske Charly Pohl, efter Anden Verdenskrigs udbrud, drog til Polen for at træne. Conradsens første sæsoner som OB-træner var altså under krigen, i den såkaldte ”Krigsturnering”. Det var i Krigsturneringen, at OB vandt én af de mest mindeværdige sejre i klubbens historie, da Vejle blev sendt hjem til Jylland med en sæk på 12-1 – der måtte sættes et papskilt med tallet ”1”, foran tallet på måltavlen. Den kunne ikke håndtere tocifrede tal...

Da krigens rædsler endelig var ovre, blev 30 hold inddelt i tre divisioner. OB blev helt skandaløst placeret i 3. division, B1913 i 2. division – og som salt i såret fik B1909 æren af 1. division. OB protesterede voldsomt, men i DBU blev ingen nåde vist.

Der skulle altså arbejdes hårdt, hvis Striberne inden for en overkommelig årrække igen skulle være repræsenteret i landets bedste række. Men der var ingen faneflugt fra Ådalen. Kun Jørgen Leschly Sørensen tog til B93, hvor han passede sine studier og vandt Danmarksmesterskabet.

OB vandt overbevisende 3. division. I 2. division mødte OB B1909, som rykkede ud af 1. division. På OB’s hold optrådte igen landsholdsprofilen Leschly Sørensen, men også andre prominente navne som Svend Jørgen Hansen og målmand Børge Hylle – og unge, nyoprykkede Thorning Madsen - selvsamme Thorning Madsen, som hver dag stadig kommer i Ådalen og følger træningen.

OB vandt også 2. division, og rykkede tilbage til 1. division på rekordtid. En fantastisk holdtriumf, som ikke mindst skyldtes spillernes store respekt for træner Harry Conradsen. En respekt som gjorde, at man simpelthen ikke ville skuffe ham. Træningen var hård, men sammenholdet og den kollektive motivation for OB, og for Conradsen, gjorde det store kunststykke muligt.

Da triumfen var en realitet, trak Conradsen sig tilbage. Han efterlod OB tilbage på rette hylde – i landets bedste række – til engelske Denis Neville, som kom næsten direkte fra Ørkenkrigen i Afrika. Men det er en helt anden historie…

Harry Conradsen var efter trænergerningen i mange år medlem af OB's bestyrelse.

Brugernes kommentarer:

Gert E
Jeg husker Harry Conradsen som den fine gamle mand, der tog så pænt imod mig, da jeg som helt ung flyttede fra København til Odense og begyndte at spille bordtennis i OB. Han introducerede mig for andre "ældre herrer" og ledere i klubben, og jeg havde altid på fornemmelsen, at han trak lidt i trådene i baggrunden, for at jeg skulle føle mig velkommen. Ikke alene i min nye klub, men også som ny i en by, hvor jeg kun perifert kendte én eneste anden person. Han var pudsigt nok i den anden ende af aldersspektret, kun 16-17 år gammel, og egentlig ikke odenseaner på det tidspunkt. Han hed - og gør det stadig - Uffe Pedersen, og ved den allerførste træningsaften stak han høfligt hånden frem og sagde: Velkommen til Fyn, Gert! Det imponerede mig i den grad, at jeg stadig husker det 40 år efter, men det er en helt anden historie.


Skrevet af Morten Oestermann