Log ind

Helenius: Vigtigt at vi slutter med en sejr over Silkeborg

Alka Superliga |5. december 2017 |
(Foto: Anja Ankerstjerne)

Kulden har meldt sin ankomst, solen er på retræte og Alka Superligaen er så småt ved at gå på vinterferie. Men inden julesokkerne kan findes frem skal Striberne spille årets sidste opgør mod Silkeborg. OB har pt. placeret sig i top seks, men det er meget tæt mellem en række hold, der alle håber at kunne overvintre i det lune selskab.

OB’s Nicklas Helenius vil naturligvis gerne slutte efteråret af med sejr over sine tidligere holdkammerater fra Søhøjlandet. Han udtaler, at en plads i top seks inden forårets altafgørende kampe om puljefordelingen vil betyde, at truppen kan gå på ferie med både ro og optimisme i kroppen.

- Det er utroligt vigtigt for os at slutte af med en sejr hjemme. Jeg synes, at vi har en stærk hjemmebane i år, hvor vi har fået nogle flotte sejre. Hvis vi vinder mod Silkeborg ligger vi med stor sandsynlighed i top seks i vinterpausen og det kan give os noget ro i ferien, fordi jeg føler faktisk ikke engang, at vi har ramt topniveauet mange gange i det her efterår. Til gengæld har vi fundet en god stabilitet og vi har en god defensiv, men vi mangler selvfølgelig nogle mål.

Det er endnu for tidligt at gå i dybden med det taktiske oplæg til matchen, men Helenius tror, at Silkeborg hungrer efter en sejr på rigtigt græs, da de indtil videre kun har formået at få en enkelt uafgjort med hjem fra efterårssæsonens udebaneture.

- Ud over, at kampen er utroligt vigtig for os så bliver det også en svær kamp. Silkeborg vil være utroligt tændte, fordi de gerne vil bevise, at de kan vinde på græs. Men hvis vi toppræsterer så vinder vi også helt sikkert.

Den høje angriber kigger også tilbage på sin første halvsæson på Fyn og selvom han kalder perioden for lidt op og ned så er han ikke i tvivl om, at han nok skal komme endnu stærkere tilbage i foråret.

- Det har været lidt op og ned. Jeg har egentlig haft nogle fine præstationer, men jeg har både manglet noget skarphed og været lidt uheldig i nogle perioder. Vi har mange gode angribere i truppen og konkurrencen er hård, men jeg skal nok blive bedre og bedre. Jeg har før haft downperioder så det er jeg ikke nervøs for.  Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver bedre i foråret.

I gårsdagens kamp mod rækkens nummer to fra FC Midtjylland kom Nicklas Helenius på tavlen i anden halvleg på et fint hovedstødsmål, men selvom det giver selvtillid for en angriber at score så fokuserer holdets nummer 25 kun på at få point.

- Man kan altid bruge personlig succes. Men vi har brug for pointene, fordi top seks er så tæt. Det var et træls resultat i går og derfor er det meget vigtigt, at vi får alle tre point i den sidste kamp i efterårssæsonen.


Skrevet af Kim Gavnbo

EmediateAd