Sammen for klubben.
For byen. For altid

Helvegs farvel

Husker du? |2010 |

Det var bidende koldt og sneen væltede ned som sjældent set på fynske breddegrader. Alligevel var der hjertevarmt på stadion. For nede på banen sagde en sand stribet legende farvel til sit hjemmepublikum. Det var smukt og fejende flot. Men også vemodigt.

Thomas Helveg, med én af de største klubkarrierer i dansk fodbold, var for sidste gang på hjemmebane trukket i den blå og hvide trøje til efterårets sidste kamp mod AaB. Det skulle blive en festopvisning i den dalende sne, en værdig afslutning for en fynsk fodboldkæmpe.
Hovedpersonen selv startede på banen i en startopstilling, der så således ud:

Roy Carroll, Thomas Helveg, Atle Roar Håland, Anders Møller Christensen, Chris Sørensen, Espen Ruud, Hans Henrik Andreasen, Eric Djemba-Djemba, Kalilou Traoré, Henrik Toft, Peter Utaka. Træner: Henrik Clausen.

Holdkammeraterne var iført T-shirts med teksten ”Legender lever evigt”, StiftenTribunen var én stor Helveg-tifo og sangene var direkte henvendt til den store spiller.

Der var dog ikke kun festivitas i luften, da striberne skulle bruge en sejr for at presse på i toppen af rækken, mens AaB kæmpede mod nedrykning. Og OB kom flot fra land med friskt spil, og midtbaneslider Hans Henrik Andreasen var tæt på at bringe OB foran. Det blev også til en AaB-chance, da Jeppe Curth slap igennem, men blev grebet ud af OB-målmand Roy Carroll.

Efter 26 minutters spil tog festen for alvor sin begyndelse. En skarp Peter Utaka bragte OB foran på et fint hovedstød efter et oplæg fra en lige så storspillende Espen Ruud. Herefter pressede striberne fortsat på, men stillingen blev ved 1-0 til pausen, hvor der kunne nydes en kop te til eller tilsvarende for de frysende tilskuere.

Efter 49 minutters spil bragte Hans Henrik Andreasen OB på 2-0 efter et oplæg fra Henrik Toft, som efter 55 minutters spil var tæt på selv at score til 3-0. Det blev i stedet Peter Utaka, som fik den ære efter 57 minutter med et flot, flot mål efter en hælfrispilning fra store Henrik Toft.

Så skulle der kun gå tre minutter inden OB scorede igen. Denne gang var det Espen Ruuds tur efter oplæg fra Peter Utaka, og to minutter senere scorede Henrik Toft til 5-0, da han hamrede bolden op under overlæggeren. Herefter skulle der gå ”hele” 12 minutter, inden det blev til 6-0 på endnu en Espen Ruud-scoring.

En perfekt afslutning for Thomas Helveg, som helt fortjent blev kåret som kampens spiller. Én af de helt store OB'ere.

Legender lever evigt.

Husker du kampen? Så skriv!

 


Skrevet af Morten Oestermann