Sammen for klubben.
For byen. For altid

Henrik Clausen

Trænerne |2010 |
(Foto: Erik Kempf)

Henrik Clausen overtog trænersædet ovenpå efterårssæsonen 2010. Da OB og Lars Olsens samarbejde ophørte tidligere på efteråret, var det talentchef Uffe Pedersen og netop Henrik Clausen som i fællesskab tog over resten af kampene.

Da den midlertidige løsning rendte ud, og der skulle findes en ny, permanent ordning, faldt valget på trænertalentet Clausen.

Under Clausen vandt striberne klubbens tredje sæt sølvmedaljer i træk. Den flotte præstation sættes i relief af, at den er rekord for en Superligaklub i provinsen.

Sæsonen 2011/12 bød på Clausens første sæsonstart som Superligatræner. Her blev det til en flot, flot samlet sejr over græske Panathinaikos i kvalifikationen til Champions League, og dermed var striberne klar til to opgør mod spanske Villarreal. OB startede hjemme, og på en pakket hjemmebane i Bolbro fik mange OB-fans én af de største fodboldoplevelser nogensinde, da OB vandt 1-0 på mål af Hans Henrik Andreasen.

Desværre blev det alligevel ikke til en samlet sejr, og efteråret bød på en stor opgave i forhold til at føre truppen og klubben i en ny retning både kultur- og spillemæssigt. Det store langsigtede arbejde kom til at koste point i tabellen, og da foråret 2012 startede med en række nederlag blev samarbejdet ophævet, og sportsdirektør Poul Hansen overtog trænerposten for resten af sæsonen.


Skrevet af Morten Oestermann