Log ind

Islandsk keeper til U19 Ligaen

Nyt fra U19 |15. juli 2013 |

OB’s unge talenter i U19, U17 og U15-årgangene indledte mandag formiddag forberedelserne til den nye sæson med truppernes første træning efter sommerferien.

Træningen fandt sted på OB’s kunststofbane, og blandt spillerne var der et nyt ansigt: U19 Ligatruppen har i løbet af sommeren fået tilgang af målmanden Frederik Schram fra Dragør Boldklub. Han har trænet med OB nogle gang i løbet af foråret, men er først nu blevet fuldgyldigt medlem af U19 Ligatruppen, og han blev mødt med en bip test på sin første dag i truppen. Derefter var det stille og roligt, som han selv siger, alt i mens han konstaterer, at det var en udmærket start i den nye klub.

Det er ikke nyt at have landsholdsspillere i U-trupperne i OB. Men med tilgangen af Frederik Schram har OB’s U19 Ligahold fået et internationalt snit. For selv om han taler danske med en umiskendelig københavnsk accent, er den garderhøje målmand islandsk landsholdsspiller og dermed banebrydende som den første udlænding på OB’s U19 Ligahold. Det islandske blod kommer fra Frederik Schrams mor, og han er stolt over at repræsentere øen i Atlanterhavet på fodboldbanen, foreløbigt på U21 og U19-niveau. Men det er en speciel situation for den unge spiller når Island møder Danmark.

- Jeg har en stor familie på Island, men jeg har kun boet i Danmark. Min mor er islænding og jeg er islandsk statsborger. Det er lidt svært, når man tager den islandske trøje på og spiller mod Danmark. Det er en speciel følelse. Jeg føler mig islandsk, men det er jo i Danmark, jeg er født og opvokset, fortæller Frederik Schram.

Han har været i mange klubber i København, bl. a. B93 og Brøndby, inden han endte tilbage i barndomsklubben Dragør, hvor han sugede en masse erfaring til sig. Nu har han så valgt at fortsætte sin udvikling i OB, hvor han har fuld fokus på at udvikle sig yderligere.

- Jeg ser mine udviklingsmuligheder som rigtigt gode i OB. Jeg har været med til målmandstræning to gange. Det synes jeg gik rigtigt godt, og allerede nu har Ulrik Lind og de andre målmandstrænere kunne se, hvad det er, jeg skal arbejde med. Jeg kan rigtig godt lide at få kritik, jeg kan bruge til at arbejde videre med, fortæller Frederik Schram, der foreløbigt er privat indkvarteret, mens han venter på at få en bolig på Winsløwskollegiet senere på sommeren.


Skrevet af Asger Torning

EmediateAd