Sammen for klubben.
For byen. For altid

Christiansens første tid i stribet

Husker du? |2000 |

Jesper Christiansen er ny målmand i OB, og som de fleste sikkert ved, er det ikke første gang, at spilleren har slået lejr i Ådalen.

Det var i OB, at målmanden slog igennem i dansk fodbold, da han i 2000 spillede 12 kampe i stribet. Efter den forfærdelige nedrykning sæsonen 1997/98 og den hurtige oprykning sæsonen efter, spillede OB nogle mellemsæsoner i landets bedste række, og det var her, at Jesper Christiansen for første gang slog sine folder i OB. Der var dog ikke meget ”mellem” over Christiansens præstationer i målet. 

Striberne lagde ud med et nederlag i sæsonen 2000/2001. Det var til Viborg på hjemmebane, og forsvarsgeneral Michael Hemmingsen scorede kampens enlige mål – et selvmål - i en gedigen skidt start på sæsonen.

Runden efter spillede striberne på Brøndby Stadion i en periode, hvor der ikke var meget tvivl om, at Brøndby var stærkest. På flot vis opnåede OB uafgjort 0-0, og Jesper Christiansen fik et flot, flot clean sheet på en meget svær udebane allerede i sin anden kamp for OB.

Tredje runde – hjemme i Odense – kom AGF på besøg. Det blev en festforestilling, hvor Ulrik Pedersen, Nicolai Wael, Søren Andersen og Michael Hemmingsen sørgede for kampens scoringer i en fejende flot stribet sejr. Og i øvrigt med endnu et clean sheet til Jesper Christiansen.

Fjerde runde bød på OB’s anden sejr i sæsonen, da Lyngby ude blev slået med 2-0 – Bjarne Jensen og Ulrik Pedersen scorede målene. OB’s nuværende sportsdirektør, Poul Hansen, var i øvrigt træner for modstanderholdet, da det blev til tredje clean sheet i træk til Jesper Christiansen.

Så blev det desværre til et nederlag på 2-1 ude mod Silkeborg, selvom Ulrik Pedersen bragte striberne i front efter 55 minutters spil. Også runden efter måtte striberne give fortabt, da FC Midtjylland besøgte Odense Stadion. Jyderne bragte sig foran 2-0, inden Michael Hemmingsen misbrugte et straffespark og Andrew Tembo reducerede til 2-1 – kampens resultat.

Syvende runde smagte striberne igen sejrens sødme - og Jesper Christiansen fik et nyt clean sheet. OB vandt hjemme med 2-0 over AaB på mål af Nicolai Wael og Andrew Tembo.

I ottende runde ude mod Haderslev spillede OB én af de kampe, der huskes af mange 12 år efter. Det var nemlig kampen, hvor general Michael Hemmingsen scorede hele tre mål, de to af dem på straffespark. Det sidste mål i OB’s 4-1-sejr blev sat ind af angriberen Søren Andersen

Niende runde optrådte OB i Parken, hvor Ståle Solbakken desværre sørgede for københavnsk sejr, inden OB kampen efter vandt 3-1 hjemme over Herfølge. Her scorede Michael Hemmingsen to mål mere, mens Mwape Miti tog sig af den sidste scoring.

De sidste to kampe tabte OB desværre til AB og FC Midtjylland, og Jesper Christiansens foreløbigt sidste OB-kamp sluttede altså med et nederlag. Det skal dog ikke tage noget fra Christiansen, som med fire clean sheets i sine 12 OB-kampe gjorde sig så flot bemærket, at udlandet begyndte at interessere sig, og målmanden skiftede til Glasgow Rangers. Pladsen mellem stængerne blev overtaget af Ulrik Lind i efterårssæsonens seks sidste kampe. Til forårssæsonen tog en ny mand over i målet. Han hed Karim Zaza. Men det er en helt anden historie.


Skrevet af Morten Oestermann