Log ind

Jørgensen sikrede reserverne tre point

Nyt fra Reserveholdet |30. oktober 2017 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

Reserveligaen, Dyrskuepladsen
Mandag 30. oktober, klokken 14:00
OB – SønderjyskE 2-1 (0-0)
51. min. 0-1 SønderjyskE
63. min. 1-1 Jeppe Tverskov
89. min. 2-1 Mathias Jørgensen

OB’s holdopstilling:
Thomas Mikkelsen – Ryan Johnson Laursen, Jeppe Tverskov, Joao Pereira, Mathias Bonde – Mathias Greve (66. min. Mathias Jørgensen), Nana Welbeck, Mads Frøkjær (83. min. Nicolai Skøtt), Casper Nielsen (62. min. Kristian Weber) – Julius Eskesen, Nicklas Helenius (66. min. Elias Lamnaouar)

Kampens forløb:
En vindblæst dyrskueplads dannede rammerne om mandagens Reserveligakamp mellem OB og SønderjyskE. Det var to stærke mandskaber med mange Alka Superligakampe på CV’et og flere forskellige nationaliteter, der stod overfor hinanden.

Om det var den høje kvalitet fra de to mandskaber der gjorde, at de var gode til at lukke ned for hinanden er ikke til at sige, men det var i hvert fald småt med chancer. Godt 20 minutter inde i kampen troede alle dog, at Casper Nielsen ville bringe striberne foran. Et godt sammenspillet OB-angreb endte ved Casper Nielsen, der flot driblede forbi målmand Lukas Fernandes. Efterfølgende var han i gang med at sparke i gang, men en sønderjyde nedlagde Nielsen, inden han fik chancen for at sparke bolden i mål. Til stor overraskelse for alle på dyrskuepladsen mente dommeren ikke, at der var straffespark.

Resten af halvlegen var en chancefattig affære, men i allerede fra anden halvlegs start var der mere gang i opgøret. Fem minutter inde i anden halvleg kom gæsterne fra SønderjyskE foran. Efter et langt indkast der blev afvist af OB, driblede Emil Scheel bolden retur i feltet, og han skabte lidt klumpspil foran OB-målet. Bolden havnede ved en SønderjyskE-mand, der kunne sparke bolden i nettet til en 1-0 føring for gæsterne, der inden mandagens kamp havde vundet deres to første opgør i Reserveligaen.

Godt ti minutter efter fik OB bragt balance i regnskabet. Helenius sparkede et frispark fra 25 meters afstand afsted mod målet. Bolden dykkede flot over muren, og den voldte så mange problemer for Lukas Fernandes, at han kun kunne halvklare afslutningen. Jeppe Tverskov var hurtig over returen, og han fik sparket bolden i nettet til 1-1.

I anden halvleg var det fortsat en jævnbyrdig affære, og ligesom første halvleg var det særdeles chancefattigt, men som kampen skred frem, så blev OB farligere. Efter 84 minutters spil viste Julius Eskesen prøver på sit talent. Han førte bolden frem fra egen banehalvdel og lavede tunnel på sin direkte modstander, inden han lagde bolden skråt tilbage til Elias Lamnaouar. Lamnaouar trykkede af første gang, men Lukas Fernandes tog sig sikkert af afslutningen fra U19-angriberen.

I kampen sidste minut stod SønderjyskE klar til at sparke et hjørnespark, og som forventet blev bolden slået ind i feltet. OB fik afvist indlægget, og bolden landede for fødderne af Nicolai Skøtt, der i fuld fart flyttede bolden frem i banen, inden han så sendte Mathias Jørgensen afsted med en stikning. Mathias Jørgensen fortsatte i højt tempo overfor sin direkte modstander, og da han kom ind i straffesparksfeltet sparkede han flot bolden over i det lange hjørne til en OB-føring på 2-1.

Scoringen der var iscenesat af to U19-spillere blev kampens sidste, hvorved OB vandt opgøret med 2-1 og dermed fik sin anden sejr i træk i Reserveligaen.

Kommentar fra John Bredal:
 En rigtig fin sejr i en god kamp. Jeg er ligeså glad for denne 2-1 sejr, som jeg var for at slå Vejle 8-1. Det er jeg, fordi det var to gode hold, og det bølgede frem og tilbage i første halvleg, hvor jeg synes, vi virker farligst. Derudover bliver vi tyvstjålet for et straffespark, som der kun var én, der ikke kunne se.

Vi kommer bagud, og får så udlignet på en standard ligesom i går, så det var dejligt. Vi gjorde bevidst muren ekstra bred med flere af vores spillere, så Fernandes forhåbentlig først så bolden sent. Det var præcis det, der skete, og det skabte en ripost, som Tverskov var hurtigt over, så det var rigtig dejligt.

Jeg satser lidt til sidst på deres hjørnespark, hvor jeg placerer Nicolai Skøtt på halvdistancen og smider Mathias Jørgensen helt frem i håb om at vi kunne lave et mål på en omstilling. Jeg havde gerne set, vi kunne have scoret tidligere, men omvendt har de ikke meget tid til at svare tilbage på, så i forhold til det er det jo et glimrende tidspunkt, vi scorer på.

Jeg er glad for, at det var et rent U19-mål, der afgjorde kampen. Helenius og Greve blev taget ud og erstattet med angrebsduoen fra U19-holdet, og sådan skal det være. De skal have chancen for at vise sig frem, og det fik de også gjort i dag.

Så en rigtig god sejr i dag – de kommer med et godt hold, vi kommer med et godt hold. Derudover bliver der tid til vores U19-spillere der yder en god indsats og i dag er kampafgørende. Så det var helt sikkert en god reserveholdskamp på mange områder.

Næste kamp:
Mandag 6. november klokken 14:00 SønderjyskE – OB, Banerne ved Haderslev Idrætscenter


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd