Log ind

Jonasson glæder sig til OB

Nyt fra OB |22. august 2014 |
(Foto: Erik Kempf)

Fra nytår er Hallgrimur Jonasson ny mand i OB-truppen. Og den 28-årige islænding ser frem til de nye udfordringer, der venter ham.

- Jeg glæder mig til det, og det bliver spændende at komme til en større klub. Jeg kender OB ganske godt, og jeg kender spillestilen, som jeg rigtig godt kan lide. Det er et hold, der gerne vil spille bolden i fødderne, og så er det et hold med mange unge spillere, og som derfor har gode udviklingsmuligheder. Det glæder jeg mig til at være en del af, ligesom jeg glæder mig til at komme til Odense, som er en god by - også fodboldmæssigt, hvor fansene støtter holdet rigtig godt, siger Hallgrimur Jonasson.

Desuden kender han OB's anfører Ari Skulason ganske godt.

- Vi er værelseskammerater på landsholdet, så det bliver selvfølgelig sjovt at være holdkammerat med ham i OB også. Derudover skal jeg til at opleve en masse nye ting i en ny klub med nye holdkammerater, nye fans, ny by, ny træner og så videre, så det bliver rigtig spændende, fortsætter islændingen.

Vurderet på Hallgrimur Jonassons præstationer i SønderjyskE, så er han en spiller, der bekræfter mange af de forestillinger, man på forhånd kan have om en islænding. Men ud over det enorme fighterhjerte, så har Jonasson også en naturlig måde at gøre sig til samlingspunkt på banen.

- Jeg er en spiller,som giver alt, hvad jeg har i mig, uanset om det er til træning eller til kamp. Jeg er en duelstærk spiler i både luften og på jorden, og så binder jeg holdet sammen og kan lide at snakke meget på banen og dirigere med mine holdkammerater. Og så er jeg en vindertype, hvilket jeg har haft god mulighed for at øve og bidrage med i SønderjyskE, hvor vi har været gode til at stå sammen i de hårde perioder, vi har været i, siger Hallgrimur Jonasson.

Han kan bruges på stort set alle positioner på banen, og han har ikke den store lyst til at udpege en enkelt position som den, han bedst kan lide at spille. Det handler nemlig ikke om, hvad han bedst selv kan lide, men i stedet handler det om, hvordan han bedst kan hjælpe holdet.

- Jeg er bedst i midterforsvaret, og der kan jeg spille på mit højeste niveau. Det gør jeg med landsholdet mod gode modstandere, og der kommer mine bedste kompetencer i spil. I SønderjyskE spillede jeg på ni forskellige positioner i sidste sæson, og jeg synes det er sjovt at være med længere fremme på banen. Så det er træneren, der vurderer, hvordan jeg bedst kan bidrage til holdet i den enkelte kamp men det er klart, at det ikke er optimalt, hvis man skifter position hele tiden i en længere periode. Det er kun målmand og venstre back, jeg ikke prøvede i sidste sæson, og det handler altid om holdet, og så må man sætte sig selv i sidste række, siger Jonasson.

Skiftet fra SønderjyskE til OB sker fra 1. januar, og dermed har Jonasson resten af efteråret til at få sluttet en god periode i Sønderjylland så godt af som muligt.

- Det bliver ikke svært at holde fokus, og selvfølgelig kommer jeg til at give alt for SønderjyskE helt frem til nytår. Jeg er ikke typen, der svigter det hold, jeg er en del af, og det kommer heller ikke til at ske i SønderjyskE, hvor jeg har haft tre et halvt gode år. Det første år gik rigtig godt med en sjetteplads og en semifinale i pokalturneringen. Det er klubbens bedste resultat nogensinde, og det er jeg stolt over at have været en del af. Siden har det handlet om overlevelse, ligesom det har gjort for OB i de seneste sæsoner. Det er lykkedes for os at klare os igennem, og jeg vil rigtig gerne slutte godt af i SønderjyskE, slutter Hallgrimur Jonasson.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd