Log ind

Jönsson: Vi skal kontrollere mod AaB

Alka Superliga |5. august 2017 |
(Foto: Anja Ankerstjerne)

OB har færdigspillet sæsonens tre første kampe, hvilket har kastet seks point af sig. Næste opgave for Striberne er søndagskampen mod AaB, hvor Morten Wieghorsts bolsjestribede mandskab gæster EWII Park. Nordjyderne er kommet decideret skidt fra start, og er aktuelt placeret næstsidst i Alka Superliga-tabellen efter 2 nederlag og en uafgjort.

Én af dem, der forhåbentligt skal være med til at gøre den statistik endnu værre er venstrekantsprofilen, Rasmus Jönsson. Men selvom AaB ikke har været hverken spil- eller pointmæssigt overbevisende tror Jönsson ikke, at dagsformen nødvendigvis bliver afgørende for udfaldet af kampen.

- Hvert kamp lever lidt sit eget liv, men vi synes helt klart, at vi er på rette vej og vi håber naturligvis på, at vi går fra banen søndag med tre point. Jeg synes, at vi fortjente point i den første kamp mod et FC Nordsjælland-hold, som ellers er kommet rigtigt godt fra start. Og i de to sidste kampe har vi i mine øjne vundet helt fortjent. I forhold til sidste sæson, hvor vi ikke startede så godt, synes jeg, at vi er skarpere og vi har været bedre til at omsætte vores spil til scoringer.

Jönsson kender AaB godt fra sin tid i klubben, og han mener, at OB skal forsøge at kontrollere kampen og ikke lade AaB få mulighed for at spille deres spil.

- Det vigtigste mod AaB er, at vi prøver at sætte os på kampen og være spilstyrende, fordi de er et hold, som også gerne vil være i boldbesiddelse. Vi er bedre, når vi har bolden i forhold til, når vi ikke har den så meget, derfor kommer det til at blive afgørende, at det er os, der kontrollerer kampen.

Jönsson har tidligere spillet tre sæsoner for AaB, men selvom han har tilbragt meget tid i Aalborg, så betyder det ikke det store for den høje svensker. Han er udelukkende fokuseret på at sende nordjyderne tilbage til ’dobbelt A’ med en dårlig oplevelse.

- Jeg synes ikke, at det betyder så meget. Når man først er på banen er det en kamp præcis som alle andre, selvom jeg selvfølgelig kender en del af spillerne. Men jeg spekulerer egentlig kun på at få de tre point.

Det er 79. gang at OB og AaB tørner sammen i Superligasammenhæng, så det er to hold, der kender hinanden ganske glimrende. Derudover har Striberne vundet fire ud af de sidste seks indbyrdes opgør.

Der er kampstart på EWII Park i morgen kl. 16.00.


Skrevet af Kim Gavnbo

EmediateAd