Log ind

Jönsson: Vi skal turde spille

Alka Superliga |30. november 2017 |
(Foto: Anja Ankerstjerne)

OB er i 18. runde af Alka Superligaen blevet tildelt mandagskampen. Striberne skal derfor en tur til Herning for at møde et af ligaens mest formstærke hold i skikkelse af FC Midtjylland. Midtjyderne har vundet fire ud af de sidste fem kampe og er især godt kørende offensivt, hvor det senest blev til en 4-0 sejr over AGF på hjemmebane. 

Striberne kommer også med masser af selvtillid i bagagen efter at have spillet en af sæsonens mest overbevisende kampe og slog Hobro med 3-0 på EWII Park i en kamp, hvor holdet var effektive foran kassen og samtidig pillede pynten af Superliga-topscoren, Pål Alexander Kirkevold. OB’s svenske offensivspiller, Rasmus Jönsson, mener, at holdet naturligvis skal fortsætte den boldbesiddende spil, især når det handler om at holde en stærk FC Midtjylland-offensiv i skak. 

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi bliver ved med at gøre det, som vi har gjort indtil videre. Bare fordi vi møder et af holdene, der er i bedst form lige nu må vi ikke blive bange for at spille vores spil. Selvom vi spiller mod et godt hold på udebane er det stadig vigtigt, at vi tør at spille med bolden. Man kan sige, at hvis vi har bolden så bliver det også sværere for dem at score. Og jeg synes, at det er noget af det, som også har været medvirkende til, at vi har lukket så få mål ind i denne sæson.

Svenskeren er naturligvis klar over midtjydernes styrker og ser frem mod en svær kamp mod et fysisk stærkt midtjysk mandskab, der har scoret 41 mål i løbet af sæsonens første 17 kampe i Alka Superligaen bl.a. to mål på EWII Park i den omvendte kamp.

- Det bliver selvfølgelig en svær kamp. Det er ingen hemmelighed, at Midtjylland er et stærkt fysisk hold, der spiller noget god fodbold og så vinder de jo deres kampe og det er jo i sidste ende det, som det handler om.

Rasmus Jönsson føler også, at holdet og spillet har forbedret sig i løbet af sæsonen. Han peger dog på, at der måske har manglet lidt effektivitet i form af scoringer i nogle situationer, hvormed han også gerne havde set lidt flere point på den stribede konto. Han er til gengæld meget positiv over den sidste kamp, hvor OB havde fuldstændigt styr på Hobro, hvor Striberne nu kun har ét point op til netop Hobro på fjerdepladsen.

- Ja, det føler jeg helt klart. Nu ligger vi på grænsen til top seks, som også er der, hvor vi gerne vil ligge. Ser man på spillet så synes jeg, at vi havde fortjent et par point mere og der har måske manglet den sidste effektivitet og de sidste scoringer, men ser man på specielt den seneste kamp så synes jeg, at vi klarede det godt.  

Kampen bliver spillet på MCH Arena i Herning mandag kl. 19.00.


Skrevet af Kim Gavnbo

EmediateAd