Log ind

Julius Eskesen: Spændende opstart

Alka Superliga |21. juli 2017 |

Da førsteholdet mødte ind til første træning forud for den nye sæson, var det med et nyt ansigt i truppen. 18-årige Julius Eskesen har vekslet sin ungdomskontrakt til en 4-årig fuldtidskontrakt, og han har netop været igennem sin første opstart som seniorspiller.  

Selvom det ikke er første gang han har været igennem en sæsonopstart kan han alligevel mærke, at der er forskel på ungdoms- og seniorfodbold.

- Det har været en hård fysisk opstart synes jeg. Der har været en masse småskavanker, fordi man får en del flere slag, end jeg har været vant til på U19. Og når de andre kommer ind i 50/50 duellerne, så bliver jeg skubbet væk som en flue. Der er også stadigvæk en masse tilvænning, hvor jeg før i tiden kunne tillade mig noget mere rent driblemæssigt. Så er der selvfølgelig også noget defensivt og noget taktisk, som kræver noget mere tilvænning, men overordnet set har det været vildt spændende, selvom det også er blevet sværere.

Selvom alderen stadig er til U19 fodbold har Eskesen allerede gjort sig fortjent til en plads i førsteholdstruppen. Næste step for den unge OB-spiller er at vise overfor trænerteamet, hvad det er han kan.

- Det sværeste er nok, at det er en helt anden form for hierarki. Tidligere har jeg kunne tillade mig, at drible alt det jeg vil, hvor jeg nu får at vide, at jeg skal tænke mig lidt mere om. På den konto har jeg fået nogle skideballer til træning, men sådan er det jo, siger Eskesen med et smil.

Selvom han ikke længere kan drible sig ud af alt, vil han stadig holde fast i de ting, som har været med til at skaffe ham en fuldtidskontrakt.  

- Men det er også en del af mit spil, så det er en grænse, som jeg nok aldrig kommer til at finde helt. Og så er det tekniske en del af min udvikling, der er vigtig for mig.

Et helt andet parameter er det fysiske. Her kan den unge odenseaner også godt mærke forskellen på at komme op og spille superligabold.

- Selvom jeg er hurtig på de første meter, så hjælper det ikke altid, fordi de andre er gode til at gå på kroppen og komme i vejen. Men samtidig er det også det fedeste ved at være kommet op i superligatruppen. Det der med, at du aldrig kan slappe af. Derfor bliver jeg nødt til at være lidt mere snu og lidt hurtigere på bolden, end jeg er vant til.

Og når snakken falder på Julius’ egne ambitioner for den kommende halvsæson er meldingen klar.  

- Først og fremmest handler det om at komme ind omkring kamptruppen og få nogle indhop, hvor jeg skal vise, hvad det er jeg har, som de andre ikke har. Der skal ske noget, når jeg er på banen.

Men han ved samtidig også, at det kræver hårdt arbejde at komme i betragtning til kamptruppen.

- Jeg håber på at få nogle indhop, hvor jeg bare må være så god, at det ender ud i en fast plads, men først bliver jeg selvfølgelig nødt til at gøre mig fortjent til det.

 


Skrevet af Kim Gavnbo

EmediateAd