Log ind

Målfest i Helveg-farvel

Alka Superliga |4. december 2010 |
Thomas Helveg afskedskamp (Foto: Erik Kempf)

Fyn var dækket af et flot lag sne, men banen var ryddet på TRE-FOR Park, hvor der var dækket op til årets sidste Superligakamp. OB tog imod AaB, der noget overraskende indtog ligaens sidsteplads. Hjemmeholdet skulle bruge alle tre point for at sætte pres på konkurrenterne i toppen, så der var masser på spil.

Desuden var det Thomas Helveg sidste hjemmekamp som aktiv spiller. Nummer seks var i startopstillingen, og fansene var i den grad klar til at hylde den legendariske OB’er. Holdkammeraterne var iført ”Legender lever evigt”-trøjer, StiftenTribunen var en stor tifo, og sangene var kun rettet til Thomas Helveg før kampens start.

OB kom frisk ud over stepperne fra begyndelsen, og det blev hurtigt til et par farlige tilløb og giftige frispark. Således var topscorer Hans Henrik Andreasen tæt på at bringe OB i front på et tørt frisparkshug.

Efter 10 minutter havde Henrik Toft nær bragt striberne, da han fik headet bolden mod det lange hjørne forbi Karim Zaza, men AaB-forsvaret fik headet væk på stregen.

AaB svarede dog godt igen, da Jeppe Curth fik brudt bolden og satte i fuld sprint mod OB-målet. Roy Carroll greb heldigvis afslutningen sikkert.

Desværre blev OB ramt af en tidlig skade. Kalilou Traoré fik et alvorlig slag til hovedet, og den stærke malineser måtte lade sig udskifte med Bashkim Kadrii.

Han nåede kun at være på banen i fem minutter, så bragte Peter Utaka OB i front med et fint hovedstød på frisparksoplæg af Espen Ruud – 1-0 til OB efter 26 minutter!

Striberne fortsatte deres fine tryk på AaB-målet efter scoringen, og det blev flere udmærkede afslutninger af Hans Henrik Andreasen og Peter Utaka, mens der var god stemning og lyd bag Roy Carroll. Efter 36 minutter var det Henrik Toft, der trykkede godt af mod det fjerne hjørne.

Mod slutningen af halvleg kom AaB mere med i kampen, men det var fuldt fortjent, at OB kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Målorgiet på TRE-FOR Park
AaB havde foretaget en udskiftning i forsøget på at vende udviklingen i opgøret, mens OB sendte de samme 11 på banen, som havde afsluttet første halvleg.

Og det var en god idé – Henrik Toft førte bolden frem, lagde den af til Thomas Helveg, der sendte en perfekt bold ind i panden på Hans Henrik Andreasen – 2-0 til OB!

Efter 55 minutter var Henrik Toft tæt på at bringe OB yderligere foran. Bashkim Kadrii brød uimodståeligt igennem i venstre siden og sendte en flot bold ind til Toft, der for anden gang måtte se en forsvarsspiller komme i vejen for hovedstødet.

Bare to minutter senere kom målet til 3-0! Et klassemål! Bashkim Kadrii strøg igennem igen, lagde bolden fladt ind til Henrik Toft, der med en hælaflevering spillede Utaka fri. Angriberen svigtede ikke, og han lavede sit andet mål i kampen.

Og nu kom målene bare hele tiden! Peter Utaka blev sendt af sted, driblede en forsvarer, sendte bolden videre til Espen Ruud, der hamrede bolden ind bag Karim Zaza! 4-0!

To minutter senere kom et frispark ind i feltet, bolden endte hos Henrik Toft, der tævede bolden op på overliggeren og ind i mål! 5-0 til OB – og kulden var helt og aldeles glemt!

Efter 73 minutter måtte Roy Carroll udgå med lidt lyskeproblemer, og det gav plads til unge Emil Ousager, der kom ind i snevejret. Han nåede lige akkurat at komme på banen, da Espen Ruud bragte OB i front med 6-0.

Et meget flot OB-angreb, hvor Bashkim Kadrii blev sendt af sted i raketfart, hvorefter han sendte bolden blødt ind foran. Her dukkede Espen Ruud op mellem to forsvarer, og så var aftenens sjette OB-mål en realitet!

Mod slutningen af kampen blev Thomas Helveg kåret til Man of the Match, og så var der endnu en gang enorm jubel på TRE-FOR Park, da Henrik Clausen foretog sin fjerde udskiftning! Thomas Helveg blev klappet fra banen efter en fantastisk kamp!

Én gang Odense – Altid Odense – Hey – Hey!


Skrevet af Morten Skov

EmediateAd