Sammen for klubben.
For byen. For altid

Mesterskabet

Titlerne |1989 |

OB’s seneste danmarksmesterskab i 1989 bliver kaldt det ”glemte” mesterskab. Måske fordi klubbens første mesterskab i 1977 blev hjemført i uhørt suveræn stil og altså var OB’s første. På samme imponerende vis vandt OB ”The Double” anden gang, danmarksmesterskabet blev hentet til Odense i 1982/83. Det er der selvfølgelig ingen grund til.

Blandt profilerne på holdet var naturligvis Lars Høgh, Ulrik Moseby, Steen Nedergaard, Morten Donnerup, Johnny Hansen, angrebstalentet Per Pedersen og en purung Thomas Helveg. Holdet blev trænet af Roald Poulsen, som senere vendte tilbage til cheftrænerposten i 1997.

Der var 9000 feststemte tilskuere på plads på Stadion til den afgørende kamp mod AGF. OB vandt kampen 2-0 og sidste mål blev sat ind af unge Thomas Helveg, der scorede efter flot ping-pong med Lars Jacobsen. Da Silkeborg-Lyngby endte 1-1, blev det Striberne, der kunne hænge guldet om halsen. Brøndby vandt deres sidste kamp med 4-1 over Næstved og tog sølvet, mens Lyngby fik bronzen og Vejle endte på fjerdepladsen.

Brugerne skrev: 

Gunmann
Jeg husker det som det var igår. Jeg sidder som 8 årig sammen med min far og onkel på sponsor siden og får en jolly cola, stemningen er i vejret det er fedt. Jeg holder mest øje med Johnny Hansen fordi ham har jeg spillet sammen med hjemme hos min mormors nabo, det var ret sejt synes jeg. Jeg holder også skarpt øje med min yndlings spiller Morten Donnerup. Da slutfløjtet lyder løber jeg sammen med andre fans ind på banen. Der bliver hoppet og danset inde i midter cirklen, jeg når lige akkurat derind, før jeg bliver løftet op i vejret som en lille pokal. Jeg bliver forskrækket,kigger ned og ser at det er Donnerup der har løftet mig op, det snurrer vildt i min lille mave , jeg rækker endnu engang armene i vejret og råber yearhh. Der bliver danset arm i arm med spillere, trænere og andre fans inden jeg igen løber ud til min far og onkel som står og venter på medalje overrækkelsen. Det var tider, som vi forhåbentlig snart får igen.

DEPMOD
Knagme en god historie Gunmann :-)

guldtilob
De ser bare helt vildt unge ud! Hvad mon gennemsnits alderen er på billedet?

Stribet hjerte
Husker bedst 2-1 udesejren i Vejle mod slutningen af sæsonen - der egentlig afgjorde det meste. Vi var bagud ved pausen - men hvilken anden halvleg...

Runkeldunk
åh ja ude mod vb. Dælerme en spændende kamp. nedergaard til 1-1 og så lars jacobsen til 2-1 udspark fra høghen bolden rammer jorden en eller to gange og så knaldede lars j til den ind bag en sagesløs peter kjær i målet. husker at vejle stadion var fyldt godt op vi sad oppe på en bygning af en slags i den ende hvor alle tre mål kom. Heldigt. Men det var ikke den største nyhed den dag i sportens verden fordi Erik Gundersen styrtede og brækkede ryggen..

Ramboduck
Var på stadion da OB vandt 2-0 over AGF .. hvor Nedergaard måtte glæde sig over guldmedaljerne med gips om sit ene ben. Men glad, det var han, da jeg ganske kort fik snakket med ham efter kampen :-)

Hofstedt
Jeg var også på stadion i '89, og mener at huske et annulleret mål i kampen pga. offside. Vi sad på den gamle betalingstribune, der hvor man gav 10 kr for at få lov til at sidde, og vi var ikke enige i anulleringen af målet.

torben-
Jamen jeg er en rigtig gammel OB-dreng og jeg husker det hele siden jeg MEGET STOLT blev udtaget til 10.drengehold i 1951 (ja det STÅR TIENDE drengehold) - Jeg blev aldrig nogen god spiller selv - men jeg var hver eneste dag i Munke Mose, hvor OB holdt til indtil de flyttede ud i Ådalen. Danmarksmesterskaberne og de internationale kampe - især sejren over Real Madrid - og de mange store profiler glemmer jeg aldrig.... Undskyld til alle de andre store profiler - men jeg MÅ fremhæve Lars Høegh som den største gennem tiderne... (jeg har set hans far spille højre back for OB i 50'erne... grin)


Skrevet af Morten Oestermann