Sammen for klubben.
For byen. For altid

Mesterskabet

Titlerne |1982 |

OB vandt som bekendt det danske fodboldmesterskab i suveræn stil i 1977. Da betalt fodbold blev indført i Danmark fra sæsonen 1978, stod OB altså med gode kort på hånden. OB sikrede sig også en stor sponsor, Spritfabrikkerne, men resultaterne i de følgende år haltede til trods for det gode udgangspunkt. 1978 bød på en 4.-plads, 1979 en 5.-plads, 1980 en 3.-plads, 1981 en 6.plads.

OB’s træner gennem alle årene hed Richard Møller Nielsen, og er der nogen, som har haft det skidt med de bløde resultater, er det ham. Sjældent har en mere udtalt vindertype end Richard Møller Nielsen sat fødderne på guds grønne jord.

Historierne om Richard Møller Nielsens ekstreme vindermentalitet, fuldstændige dedikation og gennemførte professionalisme er mange. De lever blandt fans og folk som kommer i Ådalen den dag i dag. Der bliver stadig talt om Træneren med stor ærefrygt (det store T er ingen fejl). Bl.a. fortælles historien om, hvordan Richard Møller Nielsen spillede første halvleg i en udekamp mod AaB i Aalborg med et overrevet korsbånd. Herefter blev smerterne for store, og OB-kæmpen måtte trække sig. Det blev Richard Møller Nielsens sidste kamp som aktiv fodboldspiller.

Denne totale dedikation til spillet tog Richard Møller Nielsen med sig i trænersædet – og således også i 1982. Da træningen til sæsonen 1982 skal sættes i gang, ligger sneen over Fyn. Tungt. Der kan ikke trænes. Spillerne dukker op, og accepterer at træningen må aflyses.

Og dog. Træneren hedder jo Richard Møller Nielsen. Som endnu et udslag af total dedikation, får Møller Nielsen fat i sin nabo i Over Holluf, låner dennes traktor og rydder banen for sne. En smule sne er ingen undskyldning, når man virkelig vil vinde.

OB starter sæsonen 1982 med 0-0 ude mod Ikast, 2-0 ude over B93, og i tredje kamp venter B1909. Foran 18.000 tilskuere vinder OB 3-0 på to mål af Allan Hansen og ét af Vilhelm Munk Nielsen. Herefter slingrer holdet dog og taber 2-0 mod AGF. Det blev til 3-0 over B1903 og 1-0 over Brøndby, med en 17-årig Michael Laudrup på holdet.

Da Allan Hansen herefter drager mod Tyskland og Hamburger Sports Verein, er det svært at tro på en god sæson – og OB taber 1-4 mod Kolding i den første kamp i efterårssæsonen. Angrebsstjernens fravær giver dog chancen til et nyt, fynsk talent. 18-årige Keld Bordinggaard bryder igennem med begge mål i en 2-0-sejr over B1909. OB begynder at score mål på trods af Hansens fravær. Og førerholdet fra AGF vakler. Med fire kampe tilbage, fører århusianerne med ét point.

Det går dog hverken værre eller bedre, end at Striberne taber 1-0 hjemme mod Lyngby. AGF vinder, og stryger fra OB. Spillerne tager dog fat i sig selv, og før sidste spillerunde er AGF nummer ét med 39 points med en målscore på 59-35. OB er nummer to med 39 points og en målscore på 46-27. Spændende?

AGF skal desværre spille mod bundholdet B93, som intet har at spille for. OB møder B1901, som slås som vilde for at undgå nedrykning. OB’erne må håbe på en sensation. Det blev en gyser.

OB kører B1901 over, og vinder 5-1. Og så bliver det intenst. AGF fører 2-1. Overtid. På stadion i Bolbro hænger radioerne nærmest klistret fast på folks ører. Og så. 2-2! B93 har udlignet! Stadion eksploderer. Bolbro eksploderer. Odense eksploderer. OB er mestre for anden gang i klubbens historie. Endnu engang med Richard Møller Nielsen som træner.

Brugerne skrev:

Tordenskjold
Glemmer aldrig en Keld Bordinggaard med bind om hovedet og tårnende trillende ned af kinderne, samtidig med en jubel af guld til Fyn og Guld til OB. Glemmer bestemt heller ikke et brag af en helflugter direkte i mål af Michael Johansen mod Brøndby, til stilling 1 -0 og slutresultat 1-0 i en kamp, hvor OB vel nok blev udspillet. Men vandt på fight og fandenivoldskhed.


Skrevet af Morten Oestermann