Log ind

Miraklet udeblev

Champions League |23. august 2011 |
OB - Villarreal FC 17. august 2011 (Foto: Erik Kempf)

Med en 1-0-sejr i bagagen fra første møde med Villarreal, var OB tirsdag aften klar til returkamp på et kogende hedt El Madrigal i den lille provinsby Vila-real i det østlige Spanien. Der var på forhånd lagt op til en usædvanligt vanskelig opgave mod et af spansk fodbolds største mandskaber, når man ser bort fra giganterne fra Real Madrid og Barcelona. Men sejren i Odense havde givet et håb om, at OB atter kunne skabe et mirakel.

Det første kvarter var et langt massivt Villarreal-pres mod OB-målet. Allerede i det første minut havde spanierne to afslutninger mod mål, og da de første 15 minutter var gået, hed afslutningsstatistikken 7-0 til spanierne. Kun en enkelt gang lykkedes det dem dog at ramme inden for målrammen, og det var efter et meget tyndt frispark udenfor OB-feltet, hvor Rossi tvang Wessels til en klasseredning. Ellers var det en nervøs OB-start med et par kiks omkring eget felt, som kunne have kostet dyrt, men hver gang blev der heroisk pareret med præcise indgreb og stenhårdt arbejde.

Der skulle gå 19 minutter, inden OB var i nærheden af den første reelle mulighed. Fint samspil mellem Espen Ruud og Andreas Johansson på højrekanten endte med, at Hans Henrik Andreasen blev spillet i dybden i straffesparksfeltet, men desværre var afleveringen en kende for lang for Andreasen, der ellers ville have været alene med Villarreal-keeperen.

OB kom efterhånden lidt længere frem på banen, men det var stadig de spanske værter, der var farlige. Og Rossi varmikke mange millimeter fra at bringe Villarreal i front efter 23 minutter, da han blev tvunget ud i en spids vinkel og sendte bolden en anelse højre om mål. Og det var kendetegnende for de fleste Villarreal-afslutninger, at de gik forbi mål, så det var beroligende, at Stefan Wessels klarede, da Borja Valero efter 30 minutter ramte indenfor rammen, men OB-keeperen var årvågen.

OB kom i et stærkt kontraangreb efter 34 minutter, og Bashkim Kadrii fik smart snørret et par Villarreal-spillere, men desværre lykkedes den sidste aflevering ikke. Det kostede pludselig en hurtig kontra den anden vej, men her greb Anders Møller Christensen ind med stor soliditet. Efter 38 minutter var det dog endnu tættere på et Villarreal-scoring end hidtil, men da Rossi på kanten af det lille felt forsøgte at lobbe bolden over en liggende Stefan Wessels, fik OB-keeperen alligevel det yderste af handsken på og reddede for OB.

Villarreal var klart dominerende, men efterhånden som deres overtag ikke udmøntede sig i en scoring, var det også som om, at spanierne begyndte at blive mere og mere frustrerede. Det kostede dem et par advarsler, men det holdt dem ikke fra at fortsætte det massive pres. Og i sidste minut af første halvleg måtte Bernard Mendy finde en feberredning frem i feltet, og det hjalp OB til at kunne gå til en hårdt tiltrængt pause med stillingen 0-0 – og en skudstatistik, der sagde 15-0 til Villarreal. En første halvleg, der i perioder lignede ren overlevelse for de stribede, men stærkt arbejde og en fremragende organisation betød, at der stadig var lighed på måltavlen, og de officielle UEFA-statistikker viste desuden, at OB’s organisation havde medvirket til, at spanierne faktisk havde løbet flere meter end OB, på trods af et massivt overtag i boldbesiddelse.

Spanierne startede som lyn og torden efter pausen, og efter to tidlige og nærgående forsøg, sendte Javier Camuñas bolden af sted i 49. minut og måtte se den snitte overliggeren. Og minuttet efter holdt det ikke længere. Stefan Wessels havde ellers stort set klaret en farlig afslutning fra Giuseppe Rossi med en fremragende redning, men bolden smuttede alligevel videre over stregen, og så stod det 1-0 til Villarreal.

OB svarede igen, og den første stribede afslutning i kampen faldt efter 53 minutter, da Bashkim modtog en lang aflevering, som han resolut afsluttede på, men Diego López i Villarreal-målet klarede. Det samme gjorde Hans Henrik Andreasen med en veltimet hovedstødsclearing for OB, da Villarreal sendte et frispark af sted mod feltet efter 60 minutter.

Spanierne jagtede det mål, de stadig skulle bruge for at undgå forlænget spilletid, men OB spillede udmærket med og fik ny energi i offensiven, da en frisk Rasmus Falk kom på banen og var klar på sine sædvanlige udfordringer. Og Bashkim ville være med efter 64 minutter, da han trak igennem i feltet, men han måtte nøjes med hjørnespark.

Men ligesom det hele så lidt lysere ud for OB, så dukkede Giuseppe Rossi efter 66 minutter op i feltet og modtog et skarpt indlæg fra højrekanten, som han bankede i nettet til 2-0. Og så havde OB ryggen mod muren og skulle i den grad håbe på et mirakel. En OB-scoring var nu nødvendig, og det ville selvsagt kræve, at de stribede spillede sig til flere målchancer end tidligere i kampen. Og da Bashkim fem minutter senere trak sit andet gule kort, måtte OB oven i købet spille de sidste tyve minutter i undertal.

Undertallet varede dog kun fem minutter, for så blev Borja Valero fra Villarreal udvist for et mindre overfald på Andreas Johansson, og kampen udviklede sig på alle måder til en dramatisk og hårdt spillet affære, hvor OB’erne sled, slæbte og kæmpede med alle gode kræfter, men hvor spanierne i det store billede var dygtigst med bolden på de fleste punkter.

Det medvirkede til, at Carlos Marchena otte minutter før tid kunne tage chancen udenfor feltet, og da Stefan Wessels ikke kunne holde fast på afslutningen, gik den i nettet til spansk 3-0 føring. Så manglede OB to scoringer på under 10 minutter, og det syntes mere end urealistisk, selvom Peter Utaka var blevet sendt på banen til sin første optræden efter sin skadespause.

Hans Henrik Andreasen havde et hovedstød tæt over overliggeren i de allersidste minutter, men det lykkedes ikke for alvor for OB at svare igen på de spanske scoringer, og generelt måtte OB’erne erkende, at den spanske overmagt som ventet var for stor. En klasseredning af Stefan Wessels i overtiden blev kun kosmetisk, og det hele endte med en 3-0 sejr til Villarreal.

OB må dermed fortsætte efteråret i Europa League, som fra sæsonens start var det store mål. Men når nu de stribede præsterede over evne i to kampe mod Panathinaikos og en enkelt mod Villarreal, og Champions League på den måde endte med at være så tæt på, så var det naturligvis med en stor skuffelse, at spillerne måtte forlade banen efter 90 ekstremt hårde og svære minutter.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd