Sammen for klubben.
For byen. For altid

Munke Mose

OB i sort/hvid |1895 |
Spilsituation i Munke Mose: Chr. Nissen, Wendelboe, Chr. Henriksen, S.T. Hansen, Th. Jørgensen.

OB’s anlæg ligger som bekendt i Ådalen, men sådan har det ikke altid været. Kender man bare en smule til OB’s lange historie, vil man vide, at OB i en menneskealder spillede og trænede i Munke Mose.

OB startede under yderst spartanske forhold. I 1895 blev der opført en altan, og i 1899 en tidssvarende pavillon til 5000 kr. Pavillonen var glæde for OB’s medlemmer i en menneskealder.  Det blev også til et hegn langs Allégade.

I 1914 manglede Odense Kommune fyld til Munke Mose og den gamle skøjtebane, som lå der. OB’s bane blev afgravet, og efter forhandlinger med Odense Skøjteløberforening, besluttede man at overrisle OB’s bane om vinteren, som nu var meget jævn. Man kunne nemlig ikke finde anden plads til skøjteløberne. Det endte med at Odense Skøjteløberforening blev en reel del af Odense Boldklub indtil 1927.

Skøjtebanen blev dog ingen succes. Den var dyr for OB, og dårlig i brug. Desuden betød den, at fodboldspillerne først kunne gå på græs tidligst i marts, og i 1917 først midt i april, da der stadig lå is.

Fra 1901 begyndte OB at tage entre ved kampe. Det var ikke den store indtægt, der lå gemt dér pga. den åbne bane. I 1909 fik man rejst et stakit, der gjorde, at OB rådede over den første lukkede bane i provinsen, og i 1923 indrettede OB en tribune med siddepladser, og to år senere ståpladser på den anden side af banen. Cykelstativer blev tilført i 1922.

I 1930 blev fodboldbanen tilført muld og tilsået, så den først kunne benyttes igen i 1933. I 1932 fik OB kontor med fast kontortid og nye, moderne omklædningslokaler. Alt i alt havde OB i de år et af de mest moderne baneområder.

Odense Stadion åbnede i 1941, og OB’s nuværende klubhus åbnede i 1968.


Brugernes kommentarer:

torben-

Ja - jeg har været til fodboldkampe i Munke Mose flere gange - men selvom jeg efterhånden er halvgammel, dog ikke gammel nok til at huske 1.holds kampe... 1. holdet spillede på Odense Stadion og 2. holdet (Fynsserien) spillede i Munke Mose..
Munke Mose var også træningsbanen sammen med Højsletten, som lå ved Lahnsgade og langs Læssøegade... (der trænede jeg også med ungdomshold (jeg nåede aldrig længere)...
I Munke Mose havde jeg min DAGLIGE gang i flere år gennem 50'erne og 60'erne - jeg spillede nemlig også tennis og cricket i OB.
Jeg flyttede til Sjælland i 1968 - og pudsigt nok boede jeg indtil da næsten lige der, hvor OBs nuværende anlæg ligger... Sdr. Boulevard 156 (nu nedrevet)

teddy
Att: Torben
Fedt med sådanne kommentarer, det glæder mig, at du stadig er OB'er. Bor selv på Frederiksberg, og er selvfølgelig GLØDENDE OB'er.


Skrevet af Morten Oestermann