Sammen for klubben.
For byen. For altid

Mwapeeeeee Mitiiiiiii!

De Største Striber |30. november 2012 |

Mwape Miti er ny mand på De Største Striber. I har valgt, at at skal have pladsen helt i front ved siden af Jørgen Leschly Sørensen - og kunne man se bort fra omtrent 50 mellemlæggende år, kunne de formentlig udgøre en giftig duo for ethvert forsvar.

Det er kun sjældent, at en fodboldspiller er elsket i sin klub i en sådan grad, som Mwape Miti blev det i OB. Men gennem næsten 10 år i stribet spillede og scorede zambieren ind i hjerterne på OB-fans fra Skagen til Rønne.

Miti kom til klubben i 1997 sammen med landsmanden Andrew Tembo og den kommende OB-træner, Roald Poulsen. Poulsen havde gennem sit succesrige landstrænerjob i det afrikanske land talt varmt om den fynske hovedstad. Miti debuterede i Superligaregi den 27/7 1997 hjemme mod AaB i en nulløsning, og faktisk gik der flere sæsoner, før han for alvor fik garnene til at blafre. Først i april 1998 faldt debutmålet i en udekamp mod Brøndby, som OB desværre tabte 3-2. Til gengæld scorede Miti begge mål. Vilkårene var dog ikke de bedste, da striberne var i krise og endte med at rykke ned.

I sæsonen 2001/2002 begyndte der så småt at tegne sig billedet af en zambisk skarpretter i fynske klæder. Miti scorede syv mål i 23 kampe, og i den efterfølgende sæson 11 mål i 27 kampe. Det var også i denne sæson 2002/2003, at Steffen Højer kom til klubben fra Viborg og de to – Miti og Højer – skulle danne en legendarisk angrebsduo.

I sæsonen 2003/2004 gik det meste op i en højere enhed for duoen. Miti scorede hele 19 gange, det samme gjorde Steffen Højer og dermed fik de to æren af en delt førsteplads på Superligaens topscorerliste. Den efterfølgende sæson var afrikaneren næsten lige så giftig og scorede 17 fynske mål.

Desværre begyndte skader at sætte et større og større præg på kroppen, og sæsonen 2005/2006 blev Mitis sidste i OB og den sidste som aktiv fodboldspiller. Fysikken rakte kun til 15 kampe – til gengæld var målnæsen stadig skarp og Miti scorede 8 mål i sin sidste sæson. Det allersidste mål var i hjemmekampen mod AGF d. 16/10 2005, hvor OB vandt 3-1 og Miti scorede målet til 2-0.

Miti var på pletten 109 gange i 246 kampe og det placerer det pivfarlige, fysiske vidunder på tredjepladsen på alle tiders OB-topscorerliste, kun bagved Allan Hansen og Per Bartram og foran Vilhelm Munk Nielsen og Jørgen Leschly Sørensen. Et yderst fornemt selskab, og der er sikkert mange, som stadig for sit indre øre kan høre stadionspeakeren råbe ”Mwapeeeeee” efterfulgt af publikums svar: ”Mitiiiiiiii!”.


Skrevet af Morten Oestermann