Log ind

OB har ingen rolle i nationalt fodboldcenter

Nyt fra OB |17. december 2017 |

I de seneste uger har der været fokus i medierne på etableringen af et nationalt fodboldcenter i Odense. I den forbindelse er også OB’s rolle i sagen blevet beskrevet, og det er langt fra alt, hvad der er skrevet, der er i tråd med sandheden.

Fredag skrev Ekstra Bladet, at OB har forsøgt at ’kuppe’ sig til en plads i fodboldcentret. Det er så langt fra sandheden, som man kan tænke sig.

I forbindelse med SDU’s tanker om etableringen af centret, blev OB i en periode for mere end et år siden inviteret til at deltage i møder på SDU, fordi der var behov for flere samarbejdspartnere, der kunne være med til at sikre en del af de økonomiske forhold omkring projektet. Her så det nationale fodboldcenter OB som en samarbejdspartner, der kunne bidrage med indtægter til den daglige drift, hvis OB lejede sig ind i centrets faciliteter.

Med baggrund i OB’s aktuelle og utidsvarende forhold og faciliteter i Ådalen, ville det være direkte uansvarligt, hvis OB ikke deltog i sådanne møder. I forbindelse med møderne mellem OB, SDU og de øvrige samarbejdspartnere stod det imidlertid hurtigt klart, at det var vanskeligt for OB at se sig selv som en del af centret, da der ville være flere forpligtelser, der ville være vanskelige at forene med hverdagen i en professionel fodboldklub.

Desuden var det hurtigt tydeligt, at arbejdsgangen, beslutningsprocesserne og kommunikationen mellem parterne, var for tung, langsom og ukonkret til, at OB kunne se sig som en del af centret i fremtiden.

I forbindelse med møderne blev OB bedt om at sende en oversigt over, hvilke faciliteter OB ville have behov for, hvis det skulle være interessant for klubbens professionelle afdeling at blive en fast del af det nationale fodboldcenter. Disse behov har Ekstra Bladet videregivet, og som alle nok kan se, er det langt fra urimelige krav at stille for en fodboldklub, der vil være en del af dansk topfodbold i alle årgange fra U13 til Alka Superliga.

I OB undrer vi os over, at Ekstra Bladet ikke har kontaktet os i forbindelse med den aktuelle artikel. Dette ville have givet mulighed for at bringe sagerne i rette sammenhæng. Ekstra Bladets artikel er på alle punkter misvisende og en fejlagtig gengivelse af omstændighederne. Når avisen tilmed skriver, at OB burde se sig selv i spejlet, så kan vi forsikre, at det er noget, vi gør hver eneste dag. Det er tilsyneladende ikke tilfældet for de journalister, der står bag artiklen, for så ville de velsagtens have levet op til almindelig journalistisk etik og moral og hørt OB’s side af sagen, inden OB skulle hænges ud på et løgnagtigt grundlag.

Allerede i 2016 vurderede OB, at det ikke tjente noget formål at tage imod flere mødeinvitationer fra det nationale fodboldcenter, da et samarbejde ikke ville leve op til de rammer, der skal til for at drive en fodboldklub i den bedste danske række. Vi ønsker det nationale fodboldcenter al mulig held og lykke, for det vil være en vigtig nyskabelse for dansk fodbold - men ikke et center, OB kan se sig selv som en del af.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd