Log ind

OB køber Marco Lund i EfB

Nyt fra OB |15. januar 2018 |

OB har sikret sig den unge og talentfulde Marco Lund i Esbjerg. Den 21-årige forsvarsspiller skifter til OB med øjeblikkelig virkning, og han har underskrevet en aftale, der gælder 3,5 år.

Marco Lund kommer til OB fra Esbjerg fB, der rykkede ned fra Alka Superliga i sommeren 2017. I Esbjerg har han vist sine kvaliteter i både U17 Ligaen, U19 Ligaen, 1. division og Alka Superliga. I sæsonen 16/17 var han stort set fast mand for vestjyderne i den bedste danske række, og sæsonen forinden blev det også til kampe i både Alka Superliga og på det danske U20-landshold. Inden tiden i Esbjerg fB har Marco Lund trådt sine barndomsstøvler i Ansager og Grindsted, mens han spillede i FC Midtjylland frem til han blev U17-spiller.

- Vi får tilgang af en spændende forsvarsspiller, der på samme tid er ung og erfaren. Han har et stort udviklingspotentiale og er en rigtig spændende spiller for fremtiden, men han er også på et niveau, hvor han allerede nu kan være med til at gøre en forskel for os. Vi ser Marco som en spændende tilføjelse til vores trup, og vi glæder os til at følge hans udvikling hos os i de kommende år, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Cheftræner Kent Nielsen ser også Marco Lund som en spiller, der både kan gøre sig gældende på kort og på lang sigt.

- Marco Lund er en ung og meget dedikeret midtforsvarer. Selvom han er en ganske ung spiller, så kommer han med en vis erfaring fra de bedste rækker i dansk fodbold. Her har han allerede vist sig fint frem, og han har samtidig afsløret, at der er potentiale til endnu mere.  Han er en aggressiv og fysisk stærk forsvarsspiller, der er rimeligt hurtig og meget moden. Han læser spillet godt, og vi ser ham som en spiller, der har rigtig gode fremtidsperspektiver, og som samtidig er stærk nok til at kunne bidrage til vores defensiv allerede nu.

Den 21-årige Marco Lund ser frem til atter at gøre sig gældende i den bedste danske række.

- Jeg har været rigtig glad for at være i Esbjerg, hvor de har troet meget på mig, men jeg ser selvfølgelig meget frem til at blive OB’er. Jeg har store ambitioner, og et skifte til OB er et klart skridt fremad i min karriere. Det er en klub, der er rigtig god til at videreudvikle spillere til et endnu højere niveau, og jeg er klar til at give alt det, der skal til, for at jeg kan kæmpe mig ind på holdet. Jeg er en hurtig, frygtløs og atletisk forsvarsspiller, der ikke kan fordrage at tabe, og jeg tager gerne et par sting undervejs, hvis det skal til for at jeg får det bedste ud af mig selv og det hold jeg spiller for. Det glæder jeg mig til at vise i OB i den kommende tid, siger Marco Lund.

Marco Lund træner første gang i OB tirsdag formiddag, og han kan få sin uofficielle debut i trøje nr. 24, når OB fredag eftermiddag spiller træningskamp ude mod Nykøbing FC.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd