Log ind

OB køber østrigsk angriber

Nyt fra OB |31. januar 2013 |
(Foto: Andreas Bøttger)

Den 24-årige østrigske angriber Darko Bodul skifter til Odense Boldklub, hvor han tiltræder på en kontrakt, der løber til sommeren 2015.

Darko Bodul har dobbelt statsborgerskab, og han har tidligere spillet på de kroatiske ungdomslandshold. Som ungdomsspiller blev han hentet til Heerenveen og senere Ajax Amsterdam, hvor han blev anset som et stort angrebstalent. Ved udlejning til Sparta Rotterdam fik han fast spilletid i den hollandske Eresdivisie.

En østrigsk profil
I sommeren 2011 skiftede Darko Bodul til Sturm Graz, hvor han har haft en sikker plads på holdet. I sæsonen 2011/12 sluttede Darko Bodul som nummer to på topscorerlisten, og han blev udtaget til årets hold i Østrig.

- Darko Bodul er en teknisk stærk angriber, der kan afslutte godt med begge fødder. Han har vist sin målfarlighed i den østrigske liga, hvor han har været en profil for Sturm Graz, siger OB’s cheftræner Troels Bech og fortsætter:

- Vi får en spændende, udadvendt og nysgerrig angriber, der har været meget interesseret i dansk fodbold og Odense Boldklub. Det er et godt udgangspunkt for et succesfuldt ophold.

Nu har Darko Bodul frem til sommeren 2015 til at sparke ind i de fynske fodboldhjerter, og det er en udfordring, som angriberen ser frem til.

- Det er et skifte, som jeg er virkelig glad for. OB er en klub med en flot historie både på den lange bane og i det seneste årti, og den glæder jeg mig til at blive en del af, siger Darko Bodul og fortsætter:

- Jeg håber, at vi kan spille os ind i top tre i foråret, selvom kvalifikationen til Europa League har førsteprioritet. Forhåbentlig kan jeg bidrage med afgørende mål eller oplæg.

Darko Bodul får trøje nummer 10, og han træner første gang med OB torsdag formiddag i Ådalen.

Fakta
Darko Bodul
Født: 11. januar 1989
Højde: 183 cm
Tidl. klubber: Heerenveen, Ajax Amsterdam, Sparta Rotterdam, Nacional, Sturm Graz
U-landskampe: 9


Skrevet af Morten Skov

EmediateAd