Sammen for klubben.
For byen. For altid

OB - Køge

OB i sort/hvid |1964 |
(Foto: OB anno 1964)

I 1964 spillede OB i 2. division, træner Richard Møller Nielsen var ny i sædet, og det var en anderledes oplevelse at gå til fodbold. Vi har fået en levende beretning fra en kamp mod Køge, pinselørdag 1964 - en beretning, vi med glæde bringer.

Der var desværre ikke voldsom opbakning til striberne på det aktuelle tidspunkt, og det præger indledningen.

- Jeg var i god tid på tribunen pinselørdag, hvor OB skulle spille mod Køge, skønt det så sandelig ikke var nødvendigt. Kampen begyndte og var ikke gammel, førend det, der foregik på banen, forbavsede mig særdeles. Dette OB-hold har noget af det rigtige – ikke blot i statur og alder er dette hold homogent, men også og navnlig i spillemåde.

- Selvom man må være ærlig og halvere begejstringen, fordi man nu engang er en gammel strivret idiot – ærlig talt, så var det en oplevelse. Lad os være nøgterne – Køge-spillerne er ikke novicer. De har dygtige og snedige veteraner på det hold.

- Første halvleg var et konstant pres mod Køges mål, og der var vel chancer til tre-fire mål. Vi fik dem ikke, fordi Køge-forsvaret er tæt og tykt. Anden halvleg indledtes med et par godt skabte kæmpechancer til os; og så fik vi et chok. Vor unge venstre back, Erling Jespersen, lavede det flotteste selvmål, vi har set længe.

- Så rystede vore elleve unge alle komplekser af sig, tempoet fik en alvorlig tand, man bakkede op for hverandre, kæmpede så det gnistrede, spillerne ville ændre resultatet. Og vor unge, dygtige innerwing, Finn Andersen, bankede bolden ind i målhjørnet.

- Havde der været tryk på før, så fordobledes det nu. Alle mand angreb i et voldsomt tempo. Køge vaklede trætte og uden tro på, at de kunne dæmme op for denne ungdommelige kæmpeenergi, og i kampens sidste minut satte Per Bartram hovedet til en hård centring. Bolden fløj ind tæt ved stolpen. O.B. førte 2-1.

- Ja, Richardo har sandelig lært sine drenge et og andet. Vi var kun 1600 til at glæde os over en kamp, der i spænding og fair sportsudøvelse var så god, at de 1600 applauderede som om de var 16.000.

Ligger du inde med en anden farverig fanhistorie, så hører vi meget gerne fra på ob125@ob.dk!


Skrevet af Morten Oestermann