Log ind

Michael Silberbauer til OB - Gislason til FCK

Nyt fra OB |3. september 2012 |

OB har mandag hentet Michael Silberbauer på en et-årig lejeaftale i schweiziske Young Boys. Samtidig er Rurik Gislason blevet solgt til F.C. København.

Der bliver gensyn med en af dansk fodbolds store profiler, når Michael Silberbauer vender tilbage til Superligaen efter fire års fravær. OB har lejet Michael Silberbauer på en et-årig aftale i schweiziske Young Boys, og den alsidige nordjyde vil således være OB’er frem til sommeren 2013.

Michael Silberbauer er noteret for 24 A-landskampe og var med i den danske EM-trup i sommeren 2012. Han slog igennem for AaB’s Superligahold i perioden fra 2000 til 2003, hvorefter han skiftede til FCK. Siden har han repræsenteret hollandske FC Utrecht og senest schweiziske BSC Young Boys, hvor han dog ikke har den store udsigt til spilletid.

- Det er fantastisk for os at få en rutineret og dygtig spiller som Michael Silberbauer til OB. Han er alsidig og dækker både kanterne og de centrale pladser på midtbanen, ligesom han på landsholdet har vist, at han også kan præstere på højt niveau som back. Vi får en spiller med landsholdspotentiale, stor rutine og en enorm fleksibilitet, og vi ser derfor meget frem til at få glæde af Michael Silberbauers høje niveau i denne sæson, siger sportsdirektør Poul Hansen.

Michael Silberbauer kommer i OB til at spille med trøje nr. 8.

Gislason til FCK

Mens Michael Silberbauer er ny mand i den stribede trøje, er Rurik Gislason blevet solgt til F.C. København. Den 24-årige islænding blev købt fra Viborg FF i 2009, og han etablerede sig hurtigt hos OB, hvor han har spillet 111 kampe og scoret 11 mål.

- Vi sælger en spiller, der har ydet en stor indsats for OB, og som vi har været glade for. Nu opstod der en mulighed, som Rurik Gislason ønskede at forfølge, og da vi samtidigt har fået lavet en god aftale for OB, har vi ikke ville stå i vejen, siger sportsdirektør Poul Hansen.

- Desuden er vi i den situation, at Rurik Gislason har sine største styrker som kantspiller, og her har vi mange spillere, der kan bruges. Vi er altså godt dækket ind på pladsen, og det har naturligvis også spillet ind i vores overvejelser.

I sin tid hos OB har Rurik Gislason altid leveret en stor arbejdsindsats på træningsbanen og i kamp, og han har desuden tilkæmpet sig en fast plads på det islandske landshold.

- Jeg er meget taknemmelig for min tid i OB, hvor jeg har udviklet mig meget og er blevet en bedre fodboldspiller. Jeg har lært en masse spændende mennesker at kende, knyttet langvarige venskaber og jeg har hele tiden kunnet mærke, at klubbens fans har stået bag mig. Muligheden for at skifte til FCK giver mig nogle gode muligheder for at fortsætte min udvikling som fodboldspiller, og det håber jeg, at der vil være forståelse for, siger Rurik Gislason, der debuterede for OB den 19. juli 2009.

Rurik Gislason tilslutter sig F.C. Københavns trup når han vender tilbage til Danmark efter den islandske landsholdssamling. Michael Silberbauer træner første gang med sine nye holdkammerater i OB senere på ugen.

FAKTA OM MICHAEL SILBERBAUER
Navn: Michael Kappelgaard Silberbauer
Trøjenr.: 8
Position: Midtbane
Fødselsdato: 07.07.1981
Nationalitet: Dansk
Højde: 183 cm.
Landskampe: 24 A-landskampe, 56 U-landskampe
Tidl. klubber: AaB, F.C. København, FC Utrecht, BSC Young Boys


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd