Log ind

OB sejrede på nyt stadion

SAS Ligaen |9. august 2009 |
Peter Utaka blev matchvinder overfor den tidligere OB'er Peter Nymann (foto: Erik Kempf)
Der var dækket op til fest i Esbjerg, hvor hjemmepublikummet fejrede indvielsen af et flot nyt stadion. OB’s mission var simpel. Ødelæg festen og snup alle tre point med hjem til Fyn.

Med Johan Absalonsen i karantæne var cheftræner Lars Olsen tvunget til at blande kortene på en ny måde. Det betød i første omgang, at der blev plads til både Gislason og Henrik Hansen på midtbanen.

Kampen startede i silende regnvejr, og det var tydeligt, at værterne var opsat på at vise sig fra deres bedste side overfor hjemmepublikummet. Der blev løbet og fightet fra start, men OB-spillerne var klar til at give igen. Den fysiske start resulterede imidlertid ikke i mange chancer i kampens indledning. OB fik den første efter 10 minutter, hvor et indkast landede hos Djemba-Djemba, der blev taklet i skudøjeblikket.

Esbjergs første tilbud kom efter 16 minutter, hvor den Peter Nymann gled igennem i højre siden, hvor han fik sendt bolden ind til Tim Janssen, hvis skud blev flot blokeret af Atle Roar Håland.

Hjemmeholdet kom meget tæt på i det 24. minut, hvor Nikolaj Høgh stod fri ved bagstolpen. Han headede på tværs af målet, men heldigvis gik bolden forbi mål. I denne periode var kampen egentlig ganske lige, men Esbjerg fB kom frem til lidt flere kvarte muligheder end OB, men Anders Lindegaard kom modigt ud i boldene.

Efter 36 minutter hev OB’s unge målmand en fantastisk redning frem, da Tim Janssen fik et åbent hovedstød fra kanten af det lille felt. Esbjerg-spillede lavede først et gigantisk frispark, men dommerens fløjte var tavs. Det var publikum til gengæld ikke, da Lindegaard forhindrede den sikre scoring. Jubel efterfulgt af et dybt suk.

Resten af halvlegen bød ikke på de store tilbud, og holdene kunne komme ind i tørvejret.

OB kunne have bragt sig i front få minutter inde i halvlegen, da Utaka slap igennem og fik spillet bolden bagud til Demba-Nyrén, der desværre sendte bolden forbi det lange hjørne.

I stedet blev det hjemmeholdet, der kom foran efter 55 minutter, da Tim Janssen kom først på et fladt indlæg. I de følgende minutter kunne Esbjerg have øget føringen, men OB red stormen af.

OB kæmpede hårdt for at vende kampen, og det lykkedes at få skubbet spillet fremad. Det gav naturligvis Esbjerg mulighed for kontraangreb, og hjemmeholdet havde flere tilløb.

Alligevel kom fynboerne tættere på en udligning. Efter 67 minutter gav et frispark fra Chris Sørensen en meget farlig situation, som Peter Utaka var tæt på at få sendt i kassen.

Djemba-Djemba fik også forsøgt sig fra distancen. Et tørt tryk gav Lars Winde en smule problemer.

Men så kom udligningen! Caca fik bolden et stykke uden for feltet, og så trykkede han af. Bolden blev pryglet op i målhjørnet uden chance for Esbjergs målmand. 1-1.

Efter scoringen virkede det til, at OB havde tilkæmpet sig overtaget – og ganske rigtigt! Demba-Nyrén sendte en følt bold ind i hovedet på Peter Utaka, der stensikkert headede bolden i mål! Fem fantastiske minutter havde vendt kampen på hovedet.

Esbjerg forsøgte at tilkæmpe sig en udligning, og bold efter bold blev hældt ind i feltet. Men det lignede mad for OB’s midterforsvar, der uden problemer headede alt væk.

Til sidst stod det klar! Missionen var lykkedes! OB fik alle tre point med hjem til Fyn!

Skrevet af Morten Skov

EmediateAd