Log ind

OB skifter til prikker

Nyt fra OB |1. april 2016 |

OB-fans skal fremover vende sig til at se på prikker i stedet for striber. OB har nemlig valgt fremover at spille i blåprikkede kamptrøjer. Det er en fornyligt offentliggjort undersøgelse i fodboldboldmagasinet New Soccer Magazine, der har overbevist OB om skiftet til prikker.

Undersøgelse overvandt skepsis
- Undersøgelsen i New Soccer Magazine viser, at angribere der spiller i prikkede fodboldtrøjer i gennemsnit scorer 12,4% mere på deres målchancer, siger OB’s cheftræner Kent Nielsen og forsætter:

- Det er selvfølgelig OB’s ønske at vinde så mange kampe og score så mange mål som muligt. Efter at have testet de nye prikkede OB-trøjer til træning, er vi overbevist om deres farlighed. Rasmus Festersen og Anders K. Jakobsen kom til mig og sagde, at de aldrig havde oplevet noget lignende. Vores målmand Sten Grytebust var decideret rystet over, hvor farlig trøjerne gjorde angriberne. Vi tror virkelig på, at de nye trøjer bliver en succes både på banen og udenfor, hvor de helt sikkert også vil blive et hit blandt vores fans, siger Kent Nielsen.

Stribet siden 1910
Skiftet til prikker bryder med mange års traditioner, selvom OB ikke altid har spillet i striber. Faktisk var den første trøje, OB spillede i omkring år 1900, en sort trøje med en hvid stribe på tværs. Det var først i 1910, at OB skiftede til den klassiske OB-mundering: Blå og hvide striber. En tradition, der nu ophører.

- Vi ved jo godt, at den her beslutning vil støde mange OB-fans, som er vant til stribede OB-trøjer. Men vi vil jo bare gerne vinde fodboldkampe, og det håber vi på, at vores fans har forståelse for, siger OB’s sportsdirektør, Jesper Hansen.

Hos hummel glæder man sig over valget af prikker, der er helt i tråd med billedet af hummel.

- Hos hummel elsker vi prikker. Vi ser os selv som en progressiv virksomhed, der stræber efter succes. Når videnskaben taler så tydeligt et sprog, som den gør med undersøgelsen i New Soccer Magazine, så føler vi os overbevist om, at det er rigtigt at skifte til prikker, og vi synes selv, at vi har designet en super fed trøje. I 2012/2013 testede vi faktisk en prikket trøje i den spanske klub R. C. Recreativo De Huelva – desværre dog uden den ønskede effekt. Vi fandt efterfølgende ud af, at vi havde designet trøjen med for mange prikker og har derfor nu sørget for, at den nye OB-trøje har det helt rigtige antal prikker, siger sponsorschef i hummel, Lars Westergaard.

Topscorer vild med prikker
Også OB’s topscorer Rasmus Festersen glæder sig til at trække i prikker for første gang på søndag på TREFOR Park.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg meget skeptisk i starten, da jeg hørte om trøjen. Men efter at have trænet i den nye trøje, er jeg solgt. Jeg sparker simpelthen alt ind til træning. Spørg bare vores målmand Sten Grytebust, siger OB’s topscorer Rasmus Festersen. 

Nyt navn til fanklub og ny maskot
OB’s officielle fanklub De Stribede har taget konsekvensen af skiftet til prikker og hedder fremover officielt ”De Prikkede”.

Også OB’s officielle maskot, tigeren Victor, er fortid i OB. Tigeren erstattes af den prikkede sneleopard Victornovic.

Den nye prikkede OB-trøje kan allerede købes i OB’s Fanshop og Intersport og fås i både voksenstørrelser og juniorstørrelser. Den har ligesom den stribede hummel-trøje samtlige Øens Hold-klubberne skrevet ind i nakkespejlet. OB’s Fanshop fejrer den nye trøje med en helt unik intropris på trøjerne på 375,- kroner for voksenstørrelser og juniorstørrelser.

Du køber den nye prikkede OB-trøje her.

OB går på banen i den nye prikkede spillertrøje på søndag, når Randers FC er modstanderen på TREFOR Park kl. 13.00.

Så kom på TREFOR Park søndag og se de nye trøjer for første gang og støt samtidig de prikkede i kampen om tre point mod Randers FC.


Skrevet af Carsten Lektonen

EmediateAd