Log ind

OB skriver lang kontrakt med Julius Eskesen

Alka Superliga |20. juni 2017 |
(Foto: OB / Morten Wamsler)

OB har skrevet kontrakt med Julius Eskesen frem til sommeren 2021. Julius ankom til OB fra B1913, da han var 10 år gammel, og han er glad for at have skrevet under på en fire år lang fuldtidskontrakt med OB.

- Jeg er først og fremmest bare rigtig glad. Jeg ser store muligheder for at udvikle mig i OB. Jeg kan stadig tage rigtig mange skridt i OB, og selvfølgelig er der et stykke vej til fast spilletid, men jeg har stadig en masse, jeg kan nå her, fortæller 18-årige Julius Eskesen.

OBs Cheftræner, Kent Nielsen ser et stort potentiale i Julius, og han beskriver ham som en dygtig offensivspiller.

- Selvom Julius har været 1. års U19, så har han markeret sig stærkt – også i forhold til de kampe og træninger, hvor han har været med ligaholdet. Han var med superligatruppen på træningslejr i vinteren, og der leverede han et fornuftigt indtryk. Julius er kreativ og offensivt minded. Han kan spille kant, men også centralt på midtbanen med et meget offensivt præg. Han er meget løbestærk og har nogle fine ideer i sit spil. Fysisk er Julius ikke ligeså stærk som mange af de andre i Superligatruppen, men vi er overbeviste om, at han kan bygge på i styrketræningen, fortæller Kent Nielsen om den nyeste tilføjelse til Alka Superligatruppen.

Netop en offensivt minded og kreativ midtbanespiller – det er også sådan, som Julius Eskesen ser sig selv.

- Jeg er en kreativ, offensiv, tekniker, som arbejder begge veje i banen. OB er et hjem for mig, og jeg har spillet her, siden jeg var 10 år gammel. Jeg er rigtig spændt, og jeg glæder mig til, at jeg på længere sigt kan mærke, hvordan det er at spille med de store drenge. Der er mere opmærksomhed og flere fans omkring Alka Superligaholdet, og jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig snart får mulighed for at vise dem, hvad jeg kan, siger Julius Eskesen.

Mens Julius er spændt og glæder sig, så har Kent Nielsen store forventninger til Julius Eskesen, når han senere på ugen bliver en fast del af Alka Superligatruppen.

- Vi har store forventninger til Julius, men først og fremmest skal han selvfølgelig vænne sig til at træne i et højere tempo hver dag med større modstandere end normalt. I den kommende sæson kommer han selvfølgelig til at spille superligafodbold, hvis han er god nok, men vi kan også gøre brug af ham i Reserveligaen og U19-Ligaen, hvis vi vurderer, det er hensigtsmæssigt, siger Kent Nielsen.

OBs sportsdirektør, Jesper Hansen, ser ligesom Kent Nielsen stort potentiale i Julius Eskesen, og han er glad for, at parterne har indgået en så lang aftale med hinanden.

- Der er ingen tvivl om, at Julius har et stort potentiale. Han er en dygtig tekniker, der er god i den offensive del af spillet, han er læringsvillig, og i det defensive arbejder han hårdt. Vi er glade for, at vi er blevet enige med Julius om en aftale de næste fire år. Julius har brug for at tage det næste fodboldmæssige skridt allerede nu, og så skal vi i fællesskab sørge for, at han får sat skub i sin udvikling på banen, mens vi samtidig skal hjælpes ad med at finde de rigtige løsninger i forhold til at han sideløbende og på sigt kan færdiggøre sin skolegang. Derudover er det her et skulderklap til akademiet for det store arbejde, der bliver gjort af trænerne hver eneste dag. Det er blandt andet på grund af deres store arbejde, at vi i dag kan sende endnu en af vores egne spillere op i Alka Superligatruppen, siger Jesper Hansen.

Står det til Julius selv, så går der ikke lang tid, før han får sine første minutter i Alka Superligaen.

- Ambitionen her i OB er selvfølgelig, at jeg skal spille mig fast på ligaholdet, og udvikle mig til at blive en profil. Først og fremmest skal jeg have min debut i Alka Superliga, og den går jeg efter at få i denne sæson, det skal simpelthen lykkes, fortæller Julius Eskesen.

Julius Eskesen får nummer 16, og han begynder træningen med Alka superligatruppen senere på ugen, når han vender hjem fra ferie.


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd