Log ind

OB tabte med 3-1 i Hamborg

Alka Superliga |11. november 2017 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

Træningkamp
Fredag 10. november, klokken 19:00 – Millerntor
FC St. Pauli – OB 3-1 (2-0)
33. min. 1-0 Aziz Bouhaddouz
41. min. 2-0 Aziz Bouhaddouz (straffespark)
81. min. 2-1 Jóan Símun Edmundsson
87. min. 3-1 Sami Allagui

St. Paulis holdopstilling:
Robin Himmelmann, Lasse Sobiech, Joel Keller, Bernd Nehrig, Aziz Bouhaddouz, Christopher Buchtmann, Luca Zander, Cenk Sahin, Waldemar Sobota, Kyoungrok Choi, Florian Carstens
Bænken:
Philipp Heerwagen, Marvin Zimmermann, Clemens Schoppenhauer, Christopher Avevor, Sami Allagui, Daniel Buballa, Johannes Flum, Jan-Philipp Kalla, Jan-Marc Schneider, Maurice Litka, Christian Viet, Brian Koglin, Robin Meissner, Yiyoung Park

OB’s holdopstilling:
Thomas Mikkelsen – Ryan Johnson Laursen (72. min. Jacob Buus) , Kenneth Emil Petersen, Jeppe Tverskov, Joao Pereira – Mathias Greve (46. min. Mikkel Desler), Mathias Thrane (72. min. Jonathan Harboe), Izunna Uzochukwu (46. min. Nana Welbeck), Casper Nielsen(46. min. Rasmus Jönsson) – Rasmus Festersen (72. min. Kristian Weber), Jóan Símun Edmundsson
Bænken: Andreas Søndergaard, Frederik Tingager, Rasmus Jönsson, Jacob Buus, Mikkel Desler, Nana Welbeck, Kristian Weber, Jonathan Harboe

Kampens forløb:
Fredag eftermiddag var striberne draget til Hamborg, hvor der skulle spilles en træningskamp mod 2. Bundesligaklubben FC St. Pauli. Det startede med to hold, der pressede hinanden højt, og det var OB, der havde mest succes med det, og allerede efter tre minutter var striberne tæt på at bringe sig foran på et frispark efter tre minutter. Desværre sneg afslutningen fra Edmundsson sig lige forbi stolpen.

Bare tre minutter efter var det igen tæt på, denne gang ved Casper Nielsen. Han måtte dog også se sin afslutning snige sig snert forbi opstanderen. FC St. Pauli forsøgte at køre nogle længere angreb end OB-spillerne, der til gengæld var rigtig farlige på kontraangreb. Samtidig stod defensiven stærkt, og derfor var det OB, der kom frem til de muligheder, der var.

Efter et kvarters spil var de grønklædte OB-spillere igen tæt på, men afslutningen fra Rasmus Festersen havde desværre i sidenettet. St. Pauli fortsatte med at køre deres lange angreb, og om det var bevidst eller ubevidst fra OB’s side er ikke til at sige, men de fik lov at komme et godt stykke frem, så der blev skabt et stort mellemrum mellem deres forsvar og målmand, som OB’erne forsøgte at udnytte til deres fordel.

Efter en lille halvtime var det tæt på for striberne, da Joao Pereira smed et indlæg over i det bageste område af straffesparksfeltet. Her kom Edmundsson først på den, og han smed den ind midt i feltet første gang. Desværre var det et vågent forsvar fra St. Pauli, der kom først på bolden og fik afvist indlægget.

St. Pauli forsøgte at se lidt til OB’ernes taktik, og deres angreb blev kortere og kortere, som halvlegen skred frem, og efter 33 minutter straffede de OB’erne på en omstilling. En chipbold fra omkring midterlinjen ned mellem Tverskov og Pereira skabte uro i OB-forsvaret, og Aziz Bouhaddouz var hurtigt over bolden. En teknisk flot afslutning fra St. Pauli angriberen på sin førsteberøring straffede et ineffektivt OB-hold, og så var St. Pauli foran med 1-0, selvom OB havde skabt flest chancer.

Godt 10 minutter senere øgede hjemmeholdet så deres føring til 2-0 til stor jubel for de cirka 3-4000 tilskuere. En St. Pauli-spiller løb ind i Ryan Johnson Laursen, og til stor overraskelse for selv de lokale mediefolk pegede dommeren på pletten. Aziz Bouhaddouz var kølig, og med sin anden scoring i kampen bragte han Paulianerne foran med 2-0 fem minutter inden pausen.

I første halvlegs sidste minut var OB tæt på at reducere, da Izunna efter et hjørnespark flugtede en retur fra kanten af straffesparksfeltet mod målet. Afslutningen manglede hverken saft eller kraft, men desværre var den lige i favnen på tyskernes målmand, og så måtte OB’erne gå til pause med et ærgerligt udgangspunkt efter en ellers glimrende indsats på banen.

Anden halvleg var en søvnig affære, og St. Pauli skiftede en masse nye spillere ind fra start, mens OB smed tre nye i ilden. Taktikken fra St. Pauli var klar – de skulle have så meget boldbesiddelse som muligt, og så blev det en langvarig affære, når de ikke havde mange ambitioner om at skabe noget offensivt.

Efter en times spil var det alligevel lige ved, at Pauli bragte sig foran 3-1. En stor fejlaflevering fra Edmundsson gav en friløber til Sami Allagui, men et hurtigt tilbageløb fra Ryan Johnson Laursen fik forstyrret ham i afslutningsøjeblikket, og så sparkede Pauli-angriberen bolden langt over mål.

Efter 75 minutter var selvsamme Allagui igen tæt på at sende bolden i kassen, men han sparkede et fladt indlæg over mål, selvom han bare stod en håndfuld meter fra målet.

Fem minutter efter fik OB så bragt spændingen tilbage i opgøret, da en fuldstændig umarkeret Jóan Símun Edmundsson kunne løbe til forreste stolpe på et hjørnespark fra Rasmus Jönsson – og så var det ingen sag for ham at sende bolden i nettet til 2-1.

OB forsøgte at skubbe frem for at presse på for en udligning, og få minutter før tid straffede Sami Allagui OB-defensiven, da dele af forsvaret forsøgte at trække ham offside. Nogle af forsvarskollegaerne var desværre ikke med på ideen, og så sparkede Allagui flot bolden op i hjørnet til kampens slutresultat, 3-1.

Kommentar fra Kent Nielsen:
Vi spiller en fornuftig første halvleg, hvor vi bringer os selv i rigtig mange gunstige situationer. Desværre ramte vi sidenettet for mange gange, og det var jævnbyrdigt med to offensivt indstillede hold, der evnede at gøre det svært for hinanden, så det var rigtig fint.

En ting er, at vi kommer bagud 1-0, men målet til 2-0 er ærgerligt, fordi det lidt tager pulsen ud af kampen – og så på et rigtig tyndt straffespark. Det var irriterende, fordi vi tog herned for at jagte resultat, og der gjorde 2-0 målet det svært – særligt fordi kampbilledet efterfølgende blev så anderledes.

De skifter mange spillere ind, og derfor havde de friske folk over hele linjen, og det blev lidt en stillingskrig i anden halvleg. De havde bolden meget, og vi havde svært ved at kreere chancer. Efter vores reducering havde vi en god periode, hvor vi forsøgte at presse det frem, men de scorer så til 3-1 lige før tid.

Jeg er tilfreds med, at vi fik givet noget tid til nogle spillere, der ikke har spillet fast på Alka Superligaen et indtryk af international fodbold. Derudover fik vi givet 20 minutter til de tre unge spillere, Weber, Buus og Harboe – og det kom alle tre ind og gjorde det fint, ligesom de på egen krop fik lov at mærke, hvad det her drejer sig om.

Så jeg er glad for arrangementet, og det var en fed kulisse at spille i en fredag aften i en træningskamp. Så en fin oplevelse, men vi havde da selvfølgelig ikke haft noget imod det, hvis resultatet var blevet noget andet.

Næste kamp:
19. november 14:00 AC Horsens - OB


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd