Log ind

OB tager 1-1 med til Athen

Champions League |27. juli 2011 |
Bashkim Kadrii (Foto: Erik Kempf)

Onsdag aften skulle OB for første gang nogensinde prøve kræfter med den fineste klubturnering i Verden. Græske Panathinaikos var på besøg i første kamp i tredje kvalifikationsrunde, og dermed var der lagt op til en stor udfordring for Henrik Clausens tropper.

Der var ingen ændringer i truppen, bortset fra at Christian Bannis overtog pladsen på bænken fra U20-landsholdsaktuelle Christian Sørensen. Ellers var både startopstilling og udskiftningsbænk identisk med kampen mod FCK i den forgangne weekend, hvor OB spillede 2-2 mod de danske mestre.

Panathinaikos kom til Odense med en trup, der godt nok har været gennem en væsentlig udskiftning hen over sommeren, men som stadig besidder en lang række landsholdsspillere fra både Grækenland og andre nationer. Så der var lagt op til et sandt brag af en kamp på TRE-FOR Park.

Fremragende stemning
Der var en fantastisk stemning fra kampens start, og da Rasmus Falk var tæt på at lykkes med et gennembrud allerede efter halvandet minuts spil, var det som om, at troen på succes voksede, selvom grækerne fra kampens start viste eksempler på deres hurtige boldomgang fremad banen. Og blot to minutter senere fremtvang Espen Ruud et indkast efter en solid aktion på højrekanten, hvor indlægget var snert på at slippe igennem til det lille felt.

Det var OB, der sad på kampens indledning, og Peter Utaka tacklede sig til et nyt gennembrud efter seks minutter, men han kom i en lidt for spids vinkel til, at afslutningen kunne havne indenfor målrammerne. Det første regulære skudforsøg fra Panathinaikos faldt efter 11 minutter, da Sotiris Ninis forsøgte sig lidt udenfor feltet, men grækeren sparkede langt over mål.

Det første kvarter var aldeles opløftende for OB, og alligevel viste grækerne, hvor hurtigt det hele ville kunne vende, da Marinos efter 18 minutter sendte et højst kvalificeret langskud af sted, men heldigvis gik det farlige forsøg lige udenom Wessels’ mål.

Panathinaikos fik efterhånden bedre styr på organisationen, og det betød, at det blev vanskeligere for OB at spille sig udenom grækernes midtbane, ligesom gæsterne lidt oftere nærmede sig OB’s straffesparksfelt. OB var dog igen nærgående efter 28 minutter, da først Bashkim Kadrii sendte et indlæg tæt ind foran mål fra venstrekanten, og Espen Ruud svarede igen med et indlæg fra højre, som Andreas Johansson med lidt held kunne have sendt videre i nettet. I den anden ende fik Sebastian Leto for meget plads efter 33 minutter, og argentineren bragte sig på skudhold, men Wessels fik reddet fornemt til hjørnespark.

OB havde mod slutningen af første halvleg svært ved at spille sig til åbne chancer, men det blev til langskudsforsøg fra både Espen Ruud og Hans Henrik Andreasen. Samtidig begyndte Panathinaikos en sand opvisning i sydlandsk fodboldmentalitet, og de voldsomme fald og mange bortspark ved standardsituationer var med til at få intensiteten og dramatikken til at stige på banen.

Mareridts-start på 2. halvleg
Der kom ingen scoringer før pausen, men til gengæld gik der kun et enkelt minut efter pausen, inden Sebastian Leto fik en løs chance i feltet, som han bankede i nettet til græsk føring på 1-0.

Grækerne kom ud fra pausen med en helt anden energi, end de viste i første halvleg, men det afholdt ikke OB fra på det følgende angreb at få hjørnespark, og her måtte grækerne redde på stregen. Efter 53 minutter fandt Rasmus Falk med en fornem frispilning Peter Utaka, der afsluttede sin friløber med et træk, der bragte ham lidt for skævt for mål, og derfor gik afslutningen i sidenettet.

OB fortsatte med at opsøge den udlignende scoring, og efter 57 minutter sendte indskiftede Rurik Gislason et præcist indlæg ind i panden på Hans Henrik Andreasen, der forsøgte at dirigere sit hovedstød i nettet, men han fik overplaceret, så det fløj lige forbi.

Fortjent udligning
OB lagde efterhånden et solidt tryk på grækerne, og Utaka havde en kæmpe mulighed efter 70 minutter, og det blev til en håndfuld hjørnespark i perioden, hvor Panathinaikos til gengæld ofte viste farlighed på kontraer. På et af disse måtte Stefan Wessels finde de langfingrede handsker frem for at klare til hjørne, da Leto forsøgte sig i feltet.

Presset varede dog ikke ved, og grækerne fik igen styr på organisationen, hvilket måske ikke betød, at de overtog ret meget boldbesiddelse, men de gjorde det vanskeligt for OB at finde den nødvendige plads til at skabe målchancer. Og når de farlige indlæg ramte feltet, var effektiviteten ikke på plads. To minutter før tid brændte det gevaldigt på i grækernes felt, da først Tore Reginiussen og derefter Hans Henrik Andreasen havde nærgående forsøg, men minuttet efter lykkedes det endelig at udligne, da Tore Reginiussen headede et indlæg fra Chris Sørensen i nettet til en meget vigtig 1-1-scoring. Dermed brød jublen løs og gav den fantastiske stemning, som havde varet ved i alle 90 minutter, et ekstra løft.

Scoringen satte dog ikke en stopper for løjerne, for først var OB tæt på at bringe sig foran ved Peter Utaka, og i sidste sekund måtte Wessels redde ærterne, da Quincy forsøgte sig fra kanten af feltet. Men 1-1 blev resultatet, og det giver et spændende udgangspunkt før returkampen i Athen tirsdag den 2. august.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd