Log ind

OB var tæt på point på Brøndby Stadion

Alka Superliga |4. marts 2018 |

Alka Superliga
Søndag 4. marts, 18:00, Brøndby Stadion
Brøndby IF - OB 2-1 (1-0)
40. min. 1-0 Hany Mukhtar
76. min. 2-0 Teemu Pukki
86. min. 2-1 Mathias Greve

Gule kort:
OB: 57. min. André Rømer, 73. min. Casper Nielsen
Brøndby IF's holdopstilling:
Frederik Rønnow - Johan Larsson, Benedikt Röcker, Hjörtur Hermansson, Anthony Jung - Christian Nørgaard, Kasper Fisker (59. min. Lasse Vigen), Simon Tibbling (88. min. Kevin Mensah), Hany Mukhtar - Teemu Pukki (78. min. Jan Kliment), Kamil Wilczek
Bænken: Benjamin Bellot, Kevin Mensah, Lasse Vigen, Paulus Arajuuri, Filip Blazek, Svenn Crone, Jan Kliment
OB's holdoptilling:
Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, João Pereira, Jeppe Tverskov, Jacob Barrett Laursen - Rasmus Jönsson, André Rømer (73. min. Mathias Thrane), Casper Nielsen, Troels Kløve (70. min. Mathias Greve)- Anders K. Jacobsen, Rasmus Festersen (78. min. Jóan Símun Edmundsson)
Bænken: Thomas Mikkelsen, Jóan Símun Edmundsson, Nicklas Helenius, Mathias Thrane, Mathias Greve, Marco Lund, Mohammed Fellah
Tilskuertal: 10.012

Kampens forløb:

Der var snakket meget om kaosfodbold inden søndagens kamp, hvor OB på udebane skulle møde Alka Superligaens førerhold, Brøndby IF. Og netop kaosfodbold må man sige, vi fik i kampens første 25 minutter. Spillet bølgede frem og tilbage, og det var hele tiden lige ved og næsten i begge ender i en jævnbyrdig affære.

Første store næsten-chance tilfaldt OB, da Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen var lige ved at spille sig forbi forsvaret, men uden held. Bare få minutter efter var OB igen farlige. Casper Nielsen fik lidt tilfældigt bolden inde i Brøndby-feltet fuldstændig umarkeret, men også her manglede der skarphed.

Efter en lille halv time kom Brøndby ind og true OB-forsvaret i feltet med et fladt indlæg, der havde retning mod Mukhtars fødder,  Grytebust kom flot ned og tog sig af det flade indlæg. Få minutter senere var det så i den anden ende, vi fik en afslutning. Rasmus Jönsson satte sig igennem på højrekanten, og med en flad aflevering ind til midten af banen fandt han Casper Nielsen, der trykkede af første gang, men et par meter forbi målet.

For at følge kampbilledet gik der bare et enkelt minut, inden kampens næste målchance opstod, og det var den hidtil største. Christian Nørgaard trykkede af fra kanten af feltet med fuld smadder, og Sten Grytebust måtte give en retur på afslutningen. Den endte ved Mukhtar, men han sparkede bolden flere meter over målet til stor lettelse for OB-defensiven.

Der kom mere ro over kampen, og det lignede, at en chancerig, tempofyld og vældigt underholdende første halvleg skulle ende 0-0, men en fejl i opspillet fra OB blev dyr fem minutter inden pausen. Den sikrede BIF-offensiven et overtal, og Jung fandt Fisker med et fladt indlæg. Han sparkede den på overliggeren, og igen var det Mukhtar, returen faldt ned til. Denne gang var sigtekornet indstillet anderledes end fem minutter forinden, og med kroppen skovlede han bolden over stregen til 1-0, som blev pausestillingen.

Det var de samme 22 spillere, der gik på banen til anden halvleg, og mens første halvleg startede i et utroligt højt tempo – så var det noget anderledes i anden.  

Hjemmeholdet kom klart bedst fra start, men efter en god periode fik OB mere ro på spillet. I samme omgang skruede Brøndby-holdet ned for helbanepresset, og det gav OB en del mere boldbesiddelse. Det foregik dog ofte omkring midterlinjen, hvorfra det selvsagt var svært at skabe chancer.

Derfor blev det en chancefattig anden halvleg, hvor det var Brøndby, der var farligst på omstillingerne – ofte iscenesat af Hany Mukhtar, som spillede en stor kamp for Alka Superligaens førerhold. De fleste gange fik OB dog bremset omstillingen inden det for alvor blev farligt, og det kostede et par gule kort til André Rømer og Casper Nielsen i løbet af halvlegen.

Med et lille kvarter tilbage af kampen førte hjemmeholdets topscorer, Teemu Pukki, bolden frem i venstresiden. 25 meter før mållinjen skråede han ind i banen, på tværs af OB-feltet – og med et tørt hug øgede han føringen til 2-0.

Ti minutter senere fik OB så bragt spænding tilbage i opgøret på en glimrende scoring. En præcis aflevering til Barrett åbnede banen op, og en skarpt slået aflevering ind i feltet landede for fødderne af indskiftede Mathias Greve. Han tog et par træk, og derefter sparkede han bolden mellem benene på Frederik Rønnow til 2-1.

To minutter efter var OB igen farlige, da Ryan Johnson Laursen smed et fladt indlæg ind i feltet. Anders K. Jacobsens førsteberøring blev desværre ikke god, og så endte det med et målspark. OB fik lagt et godt tryk mod Brøndby i slutfasen, og i overtiden var Jeppe Tverskov lige ved at få træf på en nedfaldsbold. Men det blev desværre ikke til flere OB-scoringer, og derfor vandt Brøndby med 2-1.

Næste kamp:
OB – AGF, fredag 9. marts klokken 19:00 – EWII Park


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd