Log ind

Øjeblikket: Miraklet i Madrid

Historien |10. august 2010 |

Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, 6. december 1994.

Vi husker det alle sammen, vi kender historien, vi ved, hvad der skete: Miraklet i Madrid. OB har tabt den første kamp i Odense med 2-3, og skal nu vinde 2-0 i Madrid. Den kongelige klub stiller op med en stjernetrup, hvor 10’eren på midten hedder Michael Laudrup. Umulig opgave for OB.

Men men … Lars Høgh er fuldstændig magisk i målet, spillerne kæmper så det tordner, brager og gnistrer og pludselig bringer Ulrik Pedersen OB i front  med et køligt chip forbi målmand Canizares. 1-0 er en fuldstændig ulogisk stilling, men på denne aften hænger logik ikke sammen med fakta.
 
Og så sker det:

Øjeblikket

I overtiden erobrer Michael Schjønberg bolden, rykker ned langs venstre sidelinje og centrer perfekt til Morten Bisgaard, som modtager bolden i højre side af spaniernes straffesparksfelt. Det unge stortalent er iskold, upåvirket af situationens betydning og placerer med en kontrolleret inderside bolden i det lange hjørne bag Canizares. 2-0 til OB, gult har aldrig været smukkere, og miraklernes tid er ikke forbi endnu.

Få uvirkelige øjeblikke efter fløjtes kampen af og dansk klubfodbolds til dato største triumf er en realitet. Odense eksploderer i ekstatisk jubel og senere på natten modtages OB'erne som helte i centrum.

Skriv hvor du var i øjeblikket. Hvad lavede du? Hvad husker du fra kampen? Hvem så du kampen sammen med? Har du en interessant historie, så skriv den her og del den med andre OB-fans!

Er din historie minderig, sjov og interessant, er det muligt, at den vil blive brugt som en del af historieafsnittet på OB.dk.


Skrevet af Morten Oestermann

EmediateAd