Sammen for klubben.
For byen. For altid

Møller Nielsen: Glad og beæret

De Største Striber |20. december 2012 |

Dansk mester 1977. Dansk mester 1982. Pokalmester 1983. Tre oprykninger med OB, de to af dem som træner. Jo, Richard Møller Nielsen har ubetinget været en succes i OB, og selvom det efterhånden er en del år siden, at han sidst svang taktstokken i Ådalen, vandt han sikkert afstemningen om at blive træner for De Største Striber.

- Det er en stor ære for mig, og jeg er meget glad. Jeg havde mit sidste år som træner for OB i 1985, så det er jo snart mange år siden. Det gør mig glad, at folk stadig husker mig”, fortæller træneren, som også blev kåret som verden bedste i 1992, da han vandt EM som landstræner for Danmark.

Richard Møller Nielsen og de øvrige OB’ere på De Største Striber er blevet valgt via afstemninger på OB125.dk, og netop det faktum lægger yderligere alen til glæden hos Møller Nielsen:

- Der er jo måske en del unge mennesker, som har stemt på mig. Folk, som jeg måske ikke siger noget som OB-træner, fordi det er så mange år siden.  Man skal jo have en vis alder for at kunne huske, hvad der skete dengang, jeg var træner for OB”.

Den fynske mester vandt kampen om trænerposten på De Største Striber i konkurrence med Kim Brink, Roald Poulsen og Harry Conradsen, og Conradsen vækker Møller Nielsens minder til live:

- Jeg havde selv ”Store Conrad”, som vi kaldte ham, som træner ét enkelt år som senior. Jeg var lige rykket op, og spillede i Fynsserien. Det var i ´55 – altså 1955! Året efter blev jeg rykket op på førsteholdet, og fik Jørgen Leschly Sørensen som træner, fordi han fik karantæne som spiller, da han kom hjem efter sin flotte karriere i Italien. Det var nogle tåbelige regler”.

Med Richard Møller Nielsen på plads som træner er De Største Striber komplet, og holdet fik dette udseende:

Lars Høgh
Thomas Helveg
Michael Hemmingsen
Allan ”Skæg” Nielsen
Chris Sørensen
Søren Berg
Andrew Tembo
Allan Hansen
Preben ”Tordenskjold” Knudsen
Jørgen Leschly Sørensen
Mwape Miti

Træner: Richard Møller Nielsen


Skrevet af Morten Oestermann