Log ind

Rigtig flot indsats af U13 i Holland

Nyt fra U14 |27. oktober 2017 |

Salland Cup - Tirsdag
Vitesse Arnhem - OB 0-0
OB - SC Overwetering U14 5-0
Go Ahead Eagles - OB 0-2
OB - Preussen Münster 3-0
OB - Prestige Football Academy U14 1-6

Mini-turnering – Onsdag
Hamburger SV - OB 0-0
OB - FC Midtjylland 4-3

Truppen
Emil Rygaard, Lucas Dyrelund, Sami Chawk, Victor Østergreen, Hjalte Hemmingsen, Malthe Lorentzen, Theo Hansen, Elias Hansborg, Markus Jensen, Magne Clement, Oskar Bentzen, Albert Kotsis, Marcus McCoy, Lauritz Dauerhøj , Marcus Linnet (OKS) og Gustav Fraulo (OKS)

Salland Cup - Holland
Mandag morgen drog OB U13 fra Ådalen til Olst i Holland. Her skulle de deltage i det for første gang afholdte stævne, Salland Cup. Spillerne og trænerne havde i længere tid glædet sig til at komme af sted og prøve kræfter mod udenlandske modstandere. OB var havnet i pulje med de hollandske klubber Vitesse Armhem, Go Ahead Eagles og SC Overweterings U14-drenge samt det tyske hold Preussen Münster.

I første kamp skulle striberne møde Vitesse – på papiret nok den sværeste modstander i puljen. Det var en typisk førstekamp, hvor den sidste skarphed lige manglede.

OB havde flere muligheder for at hive sejren hjem, og havde også fortjent at gå sejrrigt ud af kampen, men da de ikke kunne få bolden sparket ind over stregen, måtte OB nøjes med 0-0 i første kamp.

I anden kamp skulle drengene møde værtsklubben SC Overweterings U14-drenge. På trods af det ene års aldersforskel, så blev det kun til spil mod det hollandske mål. OB-spillerne arbejdede meget ihærdigt og gik efter at få scoret så mange mål som muligt, da en god målscore ville være fint at have i baghånden, når det kun var førstepladsen, der ville komme i finalen. Striberne spillede en flot kamp fra start til slut, da de lokale helte blev slået med sikre 5-0.

Tredje kamp var mod Go Ahead Eagles, og OB kom hurtigt foran med 1-0. Derefter stod den på ren cruise control fra striberne, der kontrollerede en sejr på 2-0 hjem.

I den fjerde og sidste gruppekamp skulle drengene spille mod Preussen Münster. Kendetegnende for OB-holdet var, at jo længere de kom i gruppespillet desto skarpere blev de også i begge ender af banen. I defensiven blev der lukket solidt af, og drengene formåede at holde clean sheet gruppespillet igennem. Samtidig fik de oppe i front scoret på de chancer, de fik kreeret. Tyskerne løb da også ind i et 3-0 nederlag til de fynske drenge, og dermed havde gutterne sikret sig 1. pladsen i gruppen, og skulle nu spille finale mod en flok fysisk stærke U14-drenge fra Prestige Football Academy.

Finalen blev aldrig den kamp, som drengene havde ønsket sig. Prestige Football Academy var striberne for fysisk overlegne. Både højde-, styrke- og hurtighedsmæssigt var forskellen bare for stor. De fejl der blev lavet, udnyttede de på kynisk vis. Det gjorde også, at finalen hurtigt døde lidt ud og drengene endte med at få ørene i maskinen, og tabte med 1-6. Et noget misvisende resultat og en ærgerlig afslutning set over hele turneringen hvor de unge OB-drenge leverede en god indsats.

Miniturnering Onsdag
Dagen efter deltog drengene i en miniturnering mod Hamburger SV og FC Midtjylland. Og hvad der manglende af intensitet i finalen, var der til gengæld i danskerbraget mod ulvene fra heden, som var den sidste kamp, drengene spillede inden turen gik hjemad.

I den første kamp onsdag var modstanderen den tyske traditionsklub fra Hamburger SV. Drengene præsterede en rigtig fin indsats, men manglede lige den sidste skarphed i de afgørende situationer, før det for alvor blev rigtigt farligt. Defensiven stod igen knivskarpt, og så endte det, som det begyndte mod tyskerne; 0-0.

Den sidste kamp i Holland blev mod midtjyderne, og det var en intens og underholdende kamp. FCM lagde bedst ud, og startede med et højt, solidt pres mod striberne, der havde svært ved at finde løsningerne til at spille sig ud af det høje pres. Helt fortjent kom FCM også foran med både 0-1 og 0-2. Herefter begyndte striberne at læse, midtjydernes spil, og efter 15 minutters spil tippede overtaget i kampen over til striberne. Nu var det OB-spillerne, som lagde et gedigent pres på ulvene. Fortjent fik OB også reduceret til 1-2 kort inde i 2. halvleg. Efter 25 minutters spil udlignede striberne til 2-2. Bare få minutter efter bragte de stribede sig så i front for første gang med 3-2. Hurtigt fik FCM dog udlignet til 3-3, men med kun fem minutter igen bragte OB sig igen i front, da de scorede til kampens slutresultat; 4-3.

Kommentar fra Andreas Jørgensen:
Først og fremmest havde spillerne og vi trænere set meget frem til at komme til Holland. Vi som klub prioriterer disse ture rigtig højt, da vi gerne vil give spillerne nogle anderledes udfordringer og oplevelser, end hvad de er vant til i dagligdagen. Med denne turnering i Holland havde vi mulighed for at blive matchet på et rigtig fint niveau mod gode internationale modstandere. Samtidig ønskede vi også at sætte vores aftryk på turneringen gennem en fremrettet spillestil og et hårdt og massivt pres på bolden. Det syntes vi i den grad, at vi fik vist i hele puljespillet.

Finalen gik ikke, som vi havde håbet. Vi blev kyst af den store forskel, der var rent fysisk. De var noget højere, stærkere og hurtigere, end vi var. Selvfølgelig må vi ikke lukke så mange mål ind, som vi gjorde i finalen, men overordnet set, så er vi i trænerteamet rigtig godt tilfredse med drengenes indsats og deres udtryk hele turneringen igennem. Vi ender også med at blive det bedst placerede hold i vores egen årgang, hvilket vi også skal huske, da vi jo tabte til en flok U14-drenge.

Om onsdagen spillede vi så en miniturnering mod Hamburger SV og FC Midtjylland, og specielt vores kamp mod jyderne, var en underholdende en af slagsen. Den figthervilje, arbejdsiver, robusthed og ikke mindst det sammenhold drengene finder frem, efter at være kommet bagud med 0-2, det er rigtig flot – respekt herfra. Alle de værdier, som vi som klub gerne vil udstråle, viser spillerne her. Vi går fra at blive sat under pres i de første 15. minutter til i stedet at dominere de resterende 25 min., og vinder efter min mening fortjent kampen. Det var en rigtig fed kamp, som var intens, og som blev spillet på et rigtig højt niveau.

Overordnet set, så har vi fået det ud af turen, som vi havde håbet på. Vi er blevet klogere på os selv, vi er blevet bekræftet i det, som vi er gode til, og vi er blevet klogere på, hvad vi skal hjem og arbejde videre med i Ådalen.

Drengene kan være stolte af deres præstation. De fik over de to dage vist sig godt frem. Samtidig er de blevet en oplevelse rigere og har draget sig nogle erfaringer, som de skal tage med videre i den daglige træning og turnering, samt når vi igen skal spille udenlandske turneringer.


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd