Sammen for klubben.
For byen. For altid

Sølvmedaljerne

Husker du? |1993 |
Alphonse Tchami (Foto: Niels Nyholm)

OB var ikke eneste fynske hold i Superligaen den sæson, og efter nederlaget til Brøndby, tog striberne mod B1909 i et af de fantastiske lokalopgør. 15.331 tilskuerne skabte en festlig ramme om klassikeren i dansk fodbold. Allan Nielsen og Lars Elstrup tog hårdt ved De Røde, og OB vandt 2-0 via deres fødder.

To kampe mod Lyngby umiddelbart efter bød på en uafgjort og en sejr, inden Næstved igen fik prygl. Denne gang dog ”kun” med 4-1. Så fulgte et 3-2-nederlag i Aarhus og herefter en svigende nederlag på 3-0 hjemme mod Silkeborg. Så fulgte en nullert i Aalborg og et nederlag på 2-0 hjemme mod FCK - hvilket blev fulgt op med en ny bommert: 2-1-nederlag ude mod Frem. Stimen blev endelig vendt med en flot 2-0-sejr hjemme over Brøndby og en 1-0-sejr ude mod B1909. Matchvinder i den kamp var Steen Nedergaard, og OB kunne gå til vinterpausen på andenpladsen – og som en del af de såkaldte ”slutspil”, med de otte bedste hold. B1909 lå sidst og tog plads i Kvalifikationsligaen sammen med Frem.

1993 begyndte med uafgjort mod AGF. Så fulgte nok en sejr over Næstved, og en flot sejr ude over Brøndby på 1-0, hvor Brian Skaarup var enlig målscorer fire minutter før tid. Kampen blev fulgt op med endnu en sejr, denne gang over Lyngby, inden Silkeborg desværre fik ram på OB’erne med en 4-0-sejr. OB og AaB spillede igen 0-0 i Aalborg. FC København var hårde værter i 25. runde, hvor striberne tabte 3-1 i København.

Det blev igen til sejr, da Lyngby på hjemmebane tog mod OB, som tog hjem med en 1-0-sejr. Uafgjort mod Brøndby fulgte, inden de sidste kampe bød på 3-1 ude over Næstved, 2-1 hjemme over AGF, en flot, flot 2-0-sejr hjemme over FC København og desværre et nederlag  på 3-1 ude mod AaB inden en 2-1-sejr i sæsonens sidste kamp, hjemme mod Silkeborg. Resultaterne betød, at OB sluttede på andenpladsen i rækken, mens FCK løb med mesterskabet.

Sideløbende med den flotte sæson i landets bedste række, gjorde OB en imponerende figur i pokalturneringen. Striberne kvalificerede sig til semifinalen via sejre på 6-0 over Horsens, 3-2 over Vejle og 4-0 over Lyngby. Semifinalen mod FC København blev spillet over to kampe, og OB lagde ud med at tage en overraskende sejr på 2-0 i hovedstaden. I returen i Odense fik FCK bragt sig foran 1-0, inden Alphonse Tchami udlignede. Hermed var den samlede sejr tæt på, og selvom FCK scorede igen til 1-2, var det OB, der gik videre til finalen mod AaB – den anden pokalfinale mod nordjyderne på kun tre år.

Finalen blev et benhårdt anlæggende. Lars Elstrup bragte OB på 1-0 på straffespark, inden Torben Sangild blev præsenteret for det røde kort, og OB kom under gevaldigt pres. Det hele lettede, da Leon Hansen gjorde det til 2-0, og OB vandt pokalfinalen for andet år i træk.

Hermed var vejen banet for to kampe mod Arsenal, hvor OB for første gang siden 1978, hvor striberne løb ind i Lokomotiv Sofia, spillede lige op med et europæisk topklassemandskab. Kun med det alleryderste af støvlerne, fik The Gunners kæmpet sig forbi de hårdt kæmpende fynboer efter 1-2 i Odense og 1-1 på Highbury.

Andenplads i Superligaen, pokalvinder og en formidabel europæisk bedrift. 1993 var et fremragende år at være OB’er, og der var for alvor lagt i støbeskeen til en ny triumf – dén i 1994 i Madrid…

Brugerne skrev:

ChrisOB
For mig personligt står denne sæson som noget ganske specielt. For det var her jeg forelskede mig i Odense Boldklub for første gang; da jeg var én af 7.167 tilskuere, der så Striwerne banke AaB med 4-1. Siden den dag, var jeg solgt, og jeg var tilstede ved stort set alle andre hjemmekampe den sæson; og det har jeg været lige siden. Jeg var også tilstede til pokalfinalen i 93 (Der var drøn-varmt i den mere end halvtomme Parken), og jeg var også på plads til kampen imod Arsenal, hvor Brian Skaarup fremprovokerede Martin Keowns selvmål. Så specielt denne sæson står mit helt igennem striwede hjerte nært, og til næste år kan jeg fejre 20 år som et stolt medlem af den striwede fanskare. Stort. Gode minder.

Skaarup
Uha ham Brian Skaarup er savnet i OB nu :-)

ThomasThomas
Jeg var på stadion sammen med min far til kampen imod Arsenal, for at se min første OB kamp. Har været fan lige siden.

Simba
Jeg så dem mod FCK det år hvor Darando scorede til 2-0 på en solskinsdag. Det var den kamp der virkelig gjorde at jeg blev 100% striwet.


Skrevet af Morten Oestermann