Sammen for klubben.
For byen. For altid

Stribede kælenavne

Husker du? |2012 |
OB 1910

I har valgt Allan ”Skæg” Nielsen til centerforsvaret på De Største Striber. Spilleren med det behårede kælenavn tilhører en uddøende tradition, hvor spillere har fået et ekstra navn i løbet af deres karriere pga. spillestil eller fysisk udseende. I kender sikkert ”Kanonkongen”, Mwape Miti, og nogenlunde samtidig med ”Skæg” var Jens Erik ”Tarok” Nøttrup. Men det er efterhånden småt med den type kælenavne.

Vi har en lang og fantastisk historie i OB. Rigtig, rigtig mange spillere har trænet og spillet i Munke Mose, Ådalen og på stadion. Derfor har vi også haft en del spillere med farverige kælenavne.

Det kan man synes godt eller skidt om, men vi her i OB synes i hvert fald, at det har en vis charme. Mange af spillerne boltrede sig i OB for mange, mange år siden, og faktisk så er det begrænset, hvad vi ved om mange af dem. Så derfor opfordrer vi dig, kære læser, til at bidrage med din stribede fodboldviden, hvis du kan.

Christian ”Målmand” Henriksen var, som du måske har gættet, målmand i OB i 1920’erne – på det tidspunkt regnede man ham endda som den måske bedste målmand i OB’s korte historie.

”Elektriske” Jørgen Jensen spillede på samme hold – det gjorde også Jens Viggo ”Ræven” Knevel, Jens ”Tobak” Andersen og Knud ”Bos” Wendelboe.

En anden af de ”gamle” drenge var Aksel ”Murer” Jensen, og historien fyldes også med navne som Svend Erik ”Skradi” Jørgensen, Wagner ”Kanonen fra Malmø” Andreasen, Jens ”Plovfure” Andersen, Laur ”Sorte” Jørgensen, Elsøe ”Busse” Jensen og Ernst ”Sildehoved” Petersen. Men hvem var de?

Byd gerne ind med viden, hvis du kan, og vær med til at holde OB-historien i live!


Skrevet af Morten Oestermann