Log ind

Stribet storkamp på Stadion

Champions League |17. august 2011 |
(Foto: Erik Kempf)

Med den flotte samlede sejr over Panathinaikos sikrede OB sig billet til Europa League-gruppespillet, samt en mulighed for at gøre efteråret endnu større. Samtidig indløste OB nemlig billet til Play-off spillet om en plads i Champions League-gruppespillet, og skulle Europa League billetten forfines til en Champions League-plads, så ville det kræve en samlet sejr over den spanske topklub Villarreal.

På forhånd var Villarreal store favoritter inden de to holds første møde i Odense. Og med skader til Peter Utaka og Tore Reginiussen samt en karantæne til Bernard Mendy, var OB’s chancer ikke ligefrem forøget. Ikke desto mindre var det en flok OB’ere med tro på overraskelsen, der til tonerne af den majestætiske Champions League-hymne tog udfordringen op foran et stort set fyldt Odense Stadion, der gav en uforglemmelig opbakning i sand europæisk topklasse.

OB stillede op med Wessels på mål, mens Daniel Høegh overtog pladsen i midterforsvaret ved siden af Anders Møller. Chris Sørensen blev rykket tilbage som venstre back, mens Espen Ruud indtog sin vante position som højre back. På midtbanen startede OB med Djemba-Djemba og Kalilou Traoré centralt og med Bashkim Kadrii og Andreas Johansson på kanterne. Rurik Gislason tog sig af rollen som spydspids, mens Hans Henrik Andreasen skulle ligge lige bag islændingen.

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at Villarreal er et hold af høj teknisk klasse, og de hurtige kombinationer på OB’s banehalvdel blev fundet frem fra første fløjt. OB forsøgte den anden vej med kløgtige kontraer, men uden at det for alvor lykkedes. Efter ti minutter havde OB dog bolden på stolpen efter et stærkt angreb, der viste, at det kan lade sig gøre at finde mulighederne, men angrebet blev fløjtet for offside. Og to minutter senere mente mange, at det kunne ligne et straffespark til Hans Henrik Andreasen, da en Villarreal-forsvarer gik i ryggen på ham i feltet.

Det var som om, at OB relativt hurtigt fik rystet start-nerverne af sig, og da Hans Henrik Andreasen efter 15 minutter headede et hjørnespark tæt forbi mål, havde man en fornemmelse af, at OB faktisk havde godt fat om kampen. Men samtidig bekymrede det, at Villarreals kombinationer i den modsatte ende var lynhurtige, og sikkert snart kunne give et åbent hul i OB’s defensiv. Alligevel skulle Villarreal frem til et hjørnespark, før gæsterne kom til den første reelle mulighed, og trods store stærkt Zapatas hovedstød, blev det ikke rigtig farligt.

Og da Daniel Høegh efter 20 minutter brød et Villarreal-angreb med stor rutine, kastede det en stor mulighed af sig, da OB fornuftigt og fortrinligt spillede sig frem ad banen og endte med en afslutning fra Andreas Johansson, som Villarreal-forsvaret sparkede tæt forbi eget mål til hjørnespark. Gislason forsøgte to minutter senere i midten af straffesparksfeltet, men afslutningen blev blokeret, og som minutterne gik, var det som om, at OB kun blev stærkere og stærkere.

Rossi havde en stor chance efter 23 minutter, men Anders Møller kastede sig heroisk ned og blokerede, og da Villerreal efter nyt OB-pres stak i en kontra efter 25 minutter, var det Høegh, der clearede i det lille felt. Herefter fulgte en periode, hvor Villarreal fik bedre fat, og Giuseppe Rossi forsøgte sig med en nærgående afslutning fra siden af feltet efter 32 minutter, men han sparkede forbi. Og tre minutter senere var det Wessels, der afværgede en ny Rossi-afslutning.

OB spillede med en stor energi og et stærkt sammenhold. Der blev fightet over hele banen, og OB skabte nok flere muligheder end forventet. Det holdt dog ikke Villarreal fra at komme til de tætteste forsøg, og Cani’s langskud efter 37 minutter var ikke mange centimeter over mål. Men det var et OB-hold, der med ydmyghed og ekstremt hårdt arbejde i første halvleg fik elimineret en stor del af forskellen mellem toppen af Superligaen og toppen af en af verdens allerbedste ligaer, og der blev ikke scoret før pausen.

Villarreal fik lagt pres fra starten af anden halvleg, ikke mindst i form af flere frispark og et hjørnespark, men med gode blokeringer fra blandt andre Anders Møller, fik spanierne ikke lov at afslutte. Efter 55 minutter kom Giuseppe Rossi dog på skudhold fra en spids vinkel i et kontrastød, men Wessels klarede fint til hjørne.

OB var ualmindeligt tæt på at komme i front, da Chris Sørensen sparkede et fremragende frispark frem mod Hans Henrik Andreasen, og returbolden havnede hos Kalilou Traoré, der kanonerede mod mål, men Diego López i Villarreal-målet fandt en fantomredning frem. En endnu flottere redning kom fra Wessels på den følgende kontra, hvor Nilmar kom igennem i en friløber, men han blev stoppet af tysk klasseredning i OB-målet.

Det var Villarreal, der havde det spilmæssige overtag efter pausen, og de omsatte det til en række mindre chancer, som da Rossi efter 65 minutter afstuttede forbi, og da Zapata sparkede over mål efter et hjørnespark.

OB fik efterhånden flyttet spillet længere frem på banen, men det var småt med afslutninger i begge ender. Men da chancen bød sig syv minutter før tid og en spansk forsvarer kiksede ved hjørneflaget, greb Hans Henrik Andreasen muligheden og tog et par træk, inden han sparkede bolden i nettet til øredøvende jubel på Odense Stadion. OB var i front og på vej mod et godt udgangspunkt inden returkampen i Spanien.

Bashkim Kadrii kunne have udbygget føringen efter smukt samspil med Rasmus Falk kort tid efter, og Falk lagde stærkt pres på Villarreals keeper i sidste minut, og det kunne have udløst en sidste chance. Men der kom ikke flere mål, og det enlige var også alt rigeligt til, at kampens 13.002 tilskuere kunne bryde ud i jubel over et stort stribet resultat, der åbner muligheden for deltagelse i Champions League-gruppespillet, inden returkampen mod Villarreal i Spanien.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd