Log ind

Thomas Helveg som pølsemand

Alka Superliga |16. oktober 2012 |

Når OB træner på TRE-FOR Park på torsdag, vil Thomas Helveg være i fuld vigør som træner på grønsværen, men når træningen er slut tager han forklæde på og agerer pølsemand.

Det er Superligaholdets træning, der er i fokus på torsdag på TRE-FOR Park, men OB’s assistenttræner Thomas Helveg håber, de fremmødte også vil tage sig tid til at besøge en lidt speciel pølsevogn på stadion i dagens anledning.

Pølsevognen er det visuelle fokus i et velgørende tiltag, som Thomas Helveg er dybt involveret i – hans hjertebarn, som han kalder det. OB’s assistenttræner fortæller om tiltaget:

- Pølsevognen er en gammel opfindelse, som en rigtig dejlig pige fra Århus har sat i søen med ét formål, nemlig at samle fokus omkring minoritetsgrupper. Det kan være individuelle personer eller små foreninger eller andre ting, der ikke har den store bevågenhed. Via nogle sponsorater er den synlig i hele verden. Indtil nu har vi kun brugt at samle donationer via pengebeløb, som er gået til et på forhånd valgt tema, vi har valgt at støtte op omkring.

Indsamlingen på torsdag er anderledes. Her kan man komme med både pengedonationer og det legetøj, ens børn ikke længere bruger, og donere det til pølsevognen. Efterfølgende vil både de økonomiske donationer og legetøjet blive fordelt til mennesker, der kan få glæde af dem. Inspirationen kommer fra TV2, der de seneste vintre har samlet brugt legetøj ind til børn i Danmark og udlandet.

- Vi har forsøgt at udfordre nogle Superligaklubber til en lille konkurrence om, hvem der er bedst til at samle ind. Det er faktisk to sideløbende indsamlinger: En med legetøj, der bliver givet videre til børn, der har behov for at få det og der er stadig mulighed for at støtte med et økonomisk bidrag. Fanny, vores ”pølsewoman”, har valgt et emne, der skal være til gavn for minoritetsgrupper som modtager af vores støtte i år, og samtidig går en del af støtten til nogle af de mere kendte organisationer med det formål at støtte børn. Vi er Robin Hood i forklædning. Jeg vil ikke sige at vi tager fra de rige og giver til de fattige, men vi giver til dem, der har behov for det, fortæller Thomas Helveg, der fortæller om sin motivation til at gå ind i projektet.

- Jeg synes, det var sjovt, og på et tidspunkt syntes jeg, at den lille bitte bitte investering, jeg lagde i det måske kunne rykke rigtigt meget for rigtig mange. Det synes jeg faktisk har været aktuelt. Vi er ikke så synlige, for Fanny laver alt benarbejdet. Vi har på skift haft forskellige køkkenchefer med, og så har hun assistance af en eller to mere, som rejser med rundt. Det jeg kan mærke er, at folk synes, det er sjovt. Vi får rigtig mange spørgsmål til det, og det er meget i tråd med det, vi vil. Vi vil gerne skabe noget fokus omkring de temaer, vi vælger at støtte op omkring, fortæller Thomas Helveg, der altså selv tager et forklæde på og hjælper med at servere hot dogs til dem, der besøger pølsevognen på torsdag.

- Det at jeg måske stiller mig ind og langer nogle hot dogs over disken, er noget, jeg vil komme til at nyde, fordi jeg ved, at det i sidste ende måske er med til at give en sjov og lidt anderledes oplevelse for dem, der nu engang kommer, og så er det min måde at være aktiv på og hjælpe dem, der nu engang har brug for hjælp, siger Thomas Helveg, der slutter af med at fortælle om sine forventninger og understreger, at det er det, der sker på banen, der er det vigtigste.

- Jeg har ikke gjort mig nogen tanker om, hvor meget jeg forventer, vi får ind. Jeg kan kun appellere til at folk synes, det er en god ide. Vi har udfordret fire Superligaklubber i en konkurrence om at se, hvem der kan samle mest. Den konkurrence ser jeg frem til med stor spænding. Først og fremmest er det en fantastisk mulighed for at komme ud og se Superligaholdet træne og opleve Troels Bech lidt mere på med et head set, så publikum kan følge med i træningens gang på banen. Det synes jeg er noget, man skal ud og opleve. Og når man nu engang er der, så fyld da en stor bærepose med alt det legetøj, man ikke får brugt derhjemme og tag det med. Og har man en mønt, man kan kaste efter samlebøssen, vil det være fantastisk stort. Vi sætter ikke næsen op efter siger noget, men vi tager imod alt med stor kyshånd og donerer det videre, så snart vi får det ind, slutter den tidligere landsholdsanfører.


Skrevet af Asger Torning

EmediateAd