Log ind

Tingager solgt til E. Braunschweig

Nyt fra OB |3. januar 2018 |
(Foto: Anja Ankerstjerne)

OB har solgt forsvarsspilleren Frederik Tingager til den tyske 2. Bundesliga-klub Eintracht Braunschweig. Den 24-årige forsvarsspiller skifter med øjeblikkelig virkning.

Frederik Tingager kom til OB i vinteren 2016, hvor han efter en kort tilvænning fra tilværelsen i 2. divisionsklubben Holbæk, har spillet sig til en fast plads på OB-holdet.

- Vi er stolte over, at vi har været med til at løfte Frederik Tingager til et niveau, der nu gør ham interessant for udenlandske klubber. Vi forlængede aftalen med Frederik i sommer, og det gjorde vi, fordi vi har været meget tilfredse med hans udvikling, og fordi vi gerne så ham i OB i en længere periode. Omvendt var vi også allerede dengang enige om, at Frederik skulle have muligheden for at prøve kræfter med udlandet, og den mulighed har han nu fået. Vi ønsker ham al mulig held og lykke, og der er ingen tvivl om, at Frederik skal være velkommen i Odense igen i fremtiden, hvis omstændighederne passer sammen, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Han bakkes op af cheftræner Kent Nielsen:

- Salget af Frederik Tingager er sådan et, man som cheftræner både er ked af og stolt over. For på den ene side er jeg ked af, at vi mister hans kompetencer, men samtidig har det været rigtig spændende at arbejde med Frederiks udvikling og nu se, at han er nået så langt, at han er blevet interessant i udlandet også. Frederik har ikke taget den sædvanlige snorlige vej gennem talentsystemerne men har i stedet udviklet sig gennem en masse førsteholdsfodbold i lavere rækker, og det betyder, at han kom til os med nogle spændende evner, som vi har skullet hjælpe ham til at finpudse. Hans udvikling har været eksplosiv, og jeg glæder mig til at følge ham fremover. Han fortjener en stor tak for sin trofaste og professionelle tilgang, og vi accepterer selvfølgelig, at det er en del af gamet, at dygtige spillere, vi har været med til at udvikle, også kan nå et niveau, hvor vi må se dem fortsætte karrieren andre steder, siger Kent Nielsen.

Mens Frederik Tingager glæder sig til det nye karriereskridt, har han gode oplevelser og tanker med sig fra OB

- Jeg er rigtig glad for den mulighed, jeg har fået, og det er først og fremmest et resultat af den chance, som OB gav mig ved at satse på mig. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg ønsker trænere, ledere og holdkammerater alt det bedste fremover, ligesom jeg gerne vil takke OB’s fans for at være en god støtte for mig hele vejen igennem. Jeg har været utroligt glad for at være i OB, men jeg har også drømt om at prøve mig selv af i udlandet. Med min alder er det perfekt timing for mig nu, og Braunschweig er et stort skridt, men ikke større, end at jeg føler, at jeg har evnerne til at tage det. Det er en stor klub, der var tæt på at rykke op i Bundesligaen sidste år, og de spiller en god form for fodbold, som jeg kan se mig selv i. Endelig bliver det rigtig spændende at opleve den tyske fodboldkultur, så jeg glæder mig til at komme i gang og blive en endnu bedre fodboldspiller, siger Frederik Tingager.

Frederik Tingager nåede at optræde 50 gange for OB og score 3 mål.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd