Log ind

Treårig kontrakt til Mads Frøkjær-Jensen

Alka Superliga |19. december 2017 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

OB og Mads Frøkjær-Jensen har i dag indgået en 3-årig kontrakt, der træder i kraft, når den igangværende sæson afsluttes til sommer. Til den tid rykkes Mads Frøkjær-Jensen så op i Alka Superligatruppen på en kontrakt frem til sommeren 2021, og det er en kontrakt, der gør den 18-årige midtbanespiller særdeles stolt.

- Jeg er superglad og superstolt. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for i lang tid, så det er rigtig dejligt, at jeg i dag kan skrive under på en kontrakt med OB, fortæller Mads Frøkjær-Jensen, inden han sætter et par ord på, hvad han er for en spiller.

- Skal jeg beskrive mig selv med et enkelt ord, så er jeg en boldglad spiller. Jeg kan godt lide at drible med bolden og på den måde sætte fart i spillet med mine driblinger. Jeg har et godt drev med bolden, og jeg har mine primære styrker i den offensive del af spillet, hvor jeg kan bruge min kreativitet. I den defensive del af spillet føler jeg dog også, at jeg er ganske godt med, og jeg kan både tackle og vinde dueller, fordi jeg er fysisk stærk af natur – selvom jeg ikke ser så stor ud, fortæller Mads Frøkjær-Jensen.

Til sommer bliver det så en udskiftning fra U19-fodbold til seniorfodbold og dermed et goddag til OB’s Alka Superligatræner, Kent Nielsen. Han glæder sig over, at endnu en spiller snart taget skridtet fra akademiet i OB og op i Alka Superligatruppen.

- Vi er glade for, at der endnu engang er en fra vores akademi, der har gjort sig rigtig godt bemærket. Først og fremmest på vores U19-Ligahold, men også på vores Reservehold. Baggrunden for, at vi har valgt at give Mads Frøkjær-Jensen tre år til at vise sig frem, er fordi, han er talentfuld.

- Han er en forholdsvis fysisk stærk spiller på den centrale midtbane, og han har sin kvalitet i det fremadrettede spil. Mads har taget det første step, og nu skal han først og fremmest komme op og lære lidt omkring seniorfodbold og så udvikle på de ting, der er hans styrkeområder. Det er et samarbejde, vi ser frem til, og vi tror på, at Mads Frøkjær-Jensen på sigt har rigtig gode muligheder for at blive Alka Superligaspiller, fortæller Kent Nielsen.

Det næste halve år byder dog først på en færdiggørelse af uddannelsen på Tornbjerg Gymnasium, ligesom det sidste år som U19-spiller skal færdiggøres for Mads Frøkjær-Jensen. Her har han Kim Engstrøm som træner, og Engstrøm er ikke i tvivl om, at Frøkjær har nogle ekstraordinære færdigheder, der gør, at han kan tage det næste skridt.

- Mads har helt sikkert noget x-factor over sig. Han er en 8er-type, der kan se de rigtige muligheder offensivt på et højere niveau end mange andre. Derudover har han noget ekstraordinært over sig i forhold til, at han tør prøve ting af og spille den svære aflevering, selvom der er en risiko for at den mislykkes. Derudover lader han sig ikke gå på af modgang, og han tager altid en udfordring op, siger OB’s U19-cheftræner Kim Engstrøm.

OB’s sportsdirektør, Jesper Hansen, er naturligvis også glad for, at Mads Frøkjær-Jensen til sommer tager steppet fra akademi til Alka Superliga.

- Mads er en anden type central midtbanespiller, end de spillere vi i forvejen har i vores Alka Superligatrup. Derudover har han et potentiale, vores trænerteam skal have videreudviklet sammen med Mads selv, og det er naturligvis derfor, vi har skrevet en 3-årig aftale med ham. Han har spillet med i flere reserveholdskampe og superligatræninger i den igangværende sæson, og der har han bevist, at han har nogle kvaliteter. Så vi er rigtig spændte på at se, hvordan han kommer til at udvikle sig, når han til sommer bliver en del af Alka Superligatruppen og kun skal koncentrere sig om at spille fodbold, siger Jesper Hansen.

Også OB’s talentchef, Tonny Hermansen, ser et stort potentiale i Mads Frøkjær-Jensen, og han roser især evnen til at turde vælge de svære løsninger i kampene.

- Det der er interessant ved den Mads er, at han har den her i nogle tilfælde lethed til sit spil. Forstået på den måde, at om han spiller ungdomskamp, reserveholdskamp eller superligatræning, så har han modet til at fastholde den måde, han spiller fodbold på, og han spiller med sin egen stil – uanset om det er senior eller ungdomsfodbold.

- Han er god til at se spillet og udfordre spillet, og det har han både gjort i U19-Ligaen og Reserveligaen, og det er i sig selv en styrke. Når han til sommer kommer op i Alka Superligatruppen skal han dog være klar over, at der er mere kontant afregning, og Mads skal blive dygtigere til at vurdere, hvornår han skal lave de modige ting. Boldtabene straffes mere kynisk, fysikken er hårdere, og tempoet er højere, så han kommer til at skulle arbejde hårdt for at tage det næste skridt, fortæller Tonny Hermansen.

Først skal sæsonen dog som nævnt spilles færdig på U19-holdet, men derefter er der ingen tvivl om, hvad det primære mål bliver for Mads Frøkjær-Jensen, når han efter sommerferien bliver professionel fodboldspiller.

- Jeg har skrevet under på en kontrakt med OB, fordi jeg vil spille fodbold i Alka Superligaen. Så jeg går selvfølgelig efter at få min debut hurtigst muligt. Hvornår det er, og hvad der er realistisk, det må jeg snakke med Kent om, men det er helt sikkert, at jeg ikke har skrevet under på en kontrakt for at skulle sidde på bænken i de næste tre år. Jeg er til gengæld også klar over, at det kræver utrolig hårdt arbejde at tage det næste skridt, men det er jeg klar til at yde, siger Mads Frøkjær-Jensen.

Mads Frøkjær-Jensen bliver en del af Alka Superligatruppen, når sommerferien slutter, og forberedelserne frem mod 2018/19-sæsonen begynder, med en kontrakt der løber frem til sommeren 2021.


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd