Log ind

Truppen mod AGF

Alka Superliga |8. marts 2018 |
(Foto: Kent Rasmussen/ob.dk)

Fredag klokken 19 fløjtes kampen mellem OB og AGF op. Kampen er en del af næstsidste spillerunde i Alka Superliga Grundspillet, og dermed er det en usædvanligt vigtig opgave, OB står overfor, i jagten på at slutte i top 6.

- Fodboldspillere og fodboldhold står sig altid bedst ved at bruge mest energi på de ting, man selv er herre over. Og den talkunst, som hele omverdenen bruger en masse energi på og alle de her hvad-nu-hvis-spørgsmål, den er der mange spændende pointer i, men det er ikke noget, der øger vores sandsynlighed for at lykkes. Vi skal bruge energien på at skabe et godt resultat mod AGF, og det er det, som forberedelserne går på, siger cheftræner Kent Nielsen.

- Vi skal op mod en modstander, der har spillet meget tætte og jævnbyrdige kampe. Defensivt virker de meget robuste og velorganiserede, og det betyder, at vi vil blive udfordret maksimalt i forhold til at komme til mulighederne og tage varer på mulighederne. Det har vi brugt vores kræfter på, så vi er spot on i den offensive del med en masse bevægelse. Vi er glade for, at vi står der, hvor tingene bliver afgjort, hvis vi sammenligner med sidste år, hvor vi stod et andet sted, lyder det fra Kent Nielsen, der ser visse ligheder mellem OB og AGF’s aktuelle tilstand.

- Ligesom os spiller AGF lige kampe med en stærk defensiv, og samtidig har de været udfordret i forhold til at få scoret mål nok. Men de har spillerne, der tidligere har vist, at de kan, så vi skal være forberedte på, at de kan slå til i morgen. Ligesom AGF er vi også vant til at spille jævnbyrdige kampe, og det har vi også gjort mod Brøndby, FCK og Nordsjælland, hvor vi gerne ville have haft bedre slutresultater. Vi skal blive ved at præstere, og vi ved fra tidligere hjemmekampe, at vi har de spillere, der kan afgøre kampene, og de skal shine sådan en dag som i morgen.

De første spillerunder i Alka Superliga har været afviklet i usædvanlige vinteromgivelser. Det har både haft en betydning for spillet på banen og for mængden af tilskuerne.

- Vi er glade for hver og en af dem, der mødte op til seneste hjemmekamp, selvom det var utroligt koldt. Vi håber, de kommer tilbage og tager lidt flere med, for en god atmosfære omkring fodboldkampe giver altid noget ekstra og er med til at hæve niveauet på banen. Vi er startet tidligt i år, og forholdene har været meget forskellige i de enkelte kampe. Det er en af de faktorer, som er ude af vores hænder, så vi skal være skarpe på det, vi kan gøre noget ved, og derfor handler det om at se mulighederne i kampen, fremfor at fokusere på de begrænsninger, forholdene kan give, siger Kent Nielsen.

Truppen til fredagskampen består af hele 21 spillere, og for en sjælden gangs skyld har Kent Nielsen ikke lagt sig fast på en start 11’er.

- Det er lidt specielt. Spillerne plejer at kende opstillingen dagen i forvejen, og vi plejer ikke at spille med lukkede kort i forhold til trupudtagelsen. Denne gang udtager vi 21 spillere, fordi der reelt er tvivl om flere spillere, og derfor ved vi ikke, hvem der spiller. Spilmæssigt har det betydning for nogle detaljer i spillet, om det er den ene eller den anden, der spiller, men det ændrer ikke så meget i forhold til de overordnede linjer. Alle spillerne har prøvet den slags før, og så må vi rette til i løbet af dagen i morgen, siger Kent Nielsen og fortæller om de fraværende og tvivlsomme:

- Joao Pereira er rejst hjem til Portugal af private årsager, mens Jens Jakob Thomasen stadig er ude med sin fiberskade. Desler er i bedring, men anklen volder ham stadig problemer, og vi håber, at han kan være med i reservekampen mod Brøndby på mandag. De tre er helt ude af kampen mod AGF. Til gengæld håber vi, at de tvivlsomme spillere kan blive klar. Det handler om Jacob Barrett, der har lidt problemer med lysken. Mathias Greve fik et spark under træningen i dag, men vi håber han bliver klar, og Kenneth Emil Petersen er godt på vej tilbage fra sin skade, og vi må se, hvor langt han er i morgen, når vi kender følgevirkningerne af dagens træning, slutter Kent Nielsen.

De 21 spillere i truppen er:

1. Thomas Mikkelsen
2. Kenneth Emil Petersen
4. Ryan Johnson Laursen
6. Jeppe Tverskov
7. Joan Simun Edmundsson
8. André Rømer
9. Rasmus Jönsson
10. Rasmus Festersen
11. Casper Nielsen
13. Sten Grytebust
15. Nicklas Helenius
16. Julius Eskesen
17. Jacob Buus
18. Mathias Thrane
20. Jacob Barrett
21. Mathias Greve
22. Nana Welbeck
23. Troels Kløve
24. Marco Lund
25. Mohammed Fellah
28. Anders K. Jacobsen


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd