Log ind

Truppen mod Lyngby

Alka Superliga |27. februar 2018 |
(Foto: Kent Rasmussen/ob.dk)

OB’s cheftræner Kent Nielsen har gjort truppen klar til onsdagens vigtige hjemmekamp mod Lyngby. I et enormt tæt midterfelt i ligaen, er kampen en utroligt vigtig del i OB’s kamp for at slutte i Top 6.

- Alle Alka Superliga-trænere er enige om, at der er en ekstrem jævnbyrdighed i denne sæson. Både i de enkelte kampe, men også i tabellen, og det er kun blevet endnu mere tydeliggjort med starten af foråret, hvor alle slår alle på kryds og tværs. Der er mange store og små overraskelser undervejs, så pointene skal tages, hver gang man har muligheden. Det gør det endnu mere ærgerligt, at vi ikke tog noget med hjem fra FCK-kampen, for vi havde mulighederne for det, siger Kent Nielsen og fortsætter:

- Nu kommer en anden type kamp, som er svær på en anden måde. Os der lever meget tæt på tingene i hverdagen og ikke tager stillingen som eneste udtryk for holdenes indbyrdes styrkeforhold, ved at denne kamp har et andet liv og nogle andre udfordringer, som kan være ligeså vigtig og svære at overkomme. Det er et Lyngbyhold der er blevet meget tydelige i deres udtryk, og man kan godt se, at de sportsligt har haft et klart fokus på at spille som en enhed, og det kan gøre dem ligeså svære at spille imod som mod FCK. Vi skal forholde os til den fart, som deres angribere har, og der er ingen tvivl om, at de har haft meget fokus på hårdt genpres, hvorfra de også er dygtige til at gå hurtigt mod modstanderens mål.

Dermed har cheftræneren udpeget et par af nøglepunkterne for succes.

- Deres genpres er en af de store udfordringer, og det skal vi spille os ud af. Og så skal vi denondefløjteme reagere hurtigt når vi har boldtab. Der vil også være perioder, hvor Lyngby forsvarer sig med en god organisation bag bolden. Der er ikke meget plads at spille på, så der skal være bevægelighed og kvalitet i de faser af kampen, siger Kent Nielsen.

- Noget af det, vi kan tage med fra FCK-kampen, er de perioder, hvor modstanderen er i genpres, og hvor vi selv skal forsøge at spille os fri af det første pres. Det involverer ofte 3-4-5 mand, og kan vi komme forbi det, så kan der opstå plads til os. Der skal vi have kvalitet til at finde løsningerne, så vi ikke naivt taber bolden, men derimod har kvaliteten til at komme fri. Vores indlægsspil skal vi steppe op i forhold til FCK-kampen, og der skal vi have mange folk med i feltet, så vi får lagt pres på dem. Endelig har vi altså også folk, der er dygtige til at afslutte fra distancen, og det savnede vi i Parken.

Kent Nielsen har udtaget samme trup, som også var i spil til FCK-kampen.

- Kenneth Emil og Desler har begge ankelproblemer. KEP mangler lige det sidste, og med et tæt kampprogram er det hensigtsmæssigt, at vi venter med at bringe dem begge. Marco Lund er stadig feber- og influenzaramt, så ham må vi også vente lidt endnu med at bringe i spil, lyder det fra Kent Nielsen, der afslultningsvis håber, at den fristende lune sofa i de fynske stuer, bliver erstattet af en spændende, nervepirrende - og formentlig halvkølig - fornøjelse.

- Vi ved godt, at vejret er en udfordring for spillerne, og at det også er det for tilskuerne. Det vil være en stor hjælp for os, hvis der kommer så mange som muligt, for støtten og opbakningen er noget af det, der kan flytte marginalerne over på vores side. Så vi vil være meget taknemmelige for, at der kommer så mange som muligt, og så håber vi, at vi kan give dem noget at varme sig på.

Truppen består af:

1. Thomas Mikkelsen
4. Ryan Johnson Laursen
5. Joao Pereira
6. Jeppe Tverskov
7. Joan Simun Edmundsson
8. André Rømer
9. Rasmus Jönsson
10. Rasmus Festersen
11. Casper Nielsen
13. Sten Grytebust
14. Jens Jakob Thomasen
15. Nicklas Helenius
18. Mathias Thrane
20. Jacob Barrett
21. Mathias Greve
23. Troels Kløve
25. Mohammed Fellah
28. Anders K. Jacobsen


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd